ekaterine andreeva
Fitoterapija, Korisni saveti za zdravlje, Vesti, Žensko zdravlje

20 saveta Ekatarine Andreeve, ruske TV voditeljke o vitalnosti organizma

Priča Ekatarine Andreeve o 20 tajni večite mladosti. Ekatarina Andreeva je ruska TV voditeljka koja je postala poznata po intervjuu sa Putinom. Ekatarina Adreeva ima 52 godine a izgleda kao dvadesetogodišnjakinja. Ovo su njeni saveti kako da očuvate vitalnost i mladalački izgled


Spavajte u mraku i hladu

U spavaćoj sobi ne bi trebalo da bude više od 20 stepeni, optimalna temperatura je od 18 do 20 stepeni. Za zdravlje i lepotu potrebna je hladovina. Čak i preko zime ja uvek otvaram prozor. Na prozor stavite debele zavese jer u mraku organizam luči melatinin koj pomaže telu da se regeniriše.

Ova ruska TV voditljka poznata je po svojim intervjuima sa Putinom

Ova ruska TV voditljka poznata je po svojim intervjuima sa Putinom

Ležite ranije i spavajte najimanje 8 časova

Ja odlazim u krevat u 22 časa jer se u periodu od 22 do 24 časa u snu luči hormon zadužen za mladost i lepotu. Spavajte najmanje 8 časova dnevno, poželjno na ortopedskom jastuku.

Buditi se na vreme i lagano

Buditi se najkasnije u 8 časova. Ja često ustajem oko 6. Nemojte odmah da skočite iz kreveta. Prvo se protegnite dobro. Posle lagano izmasirajte glavu, nakon toga uši. Uradite vežbu sa kružnim pokretom glave. Ustajanje bi trebalo da bude lagano, jer nagla promena iz sna u budno stanje izuzetno loše deluje na nervni sistem. Za buđenje odaberite prijatnu i nenapadnu muziku ili zvuke, koji ne uzbuđuju vašu psihu i ne šalju negativne impulse.

Pijte čistu vodu

Prvo što uradim pošto ustanem iz kreveta jeste da popijem čašu vode. Voda treba da bude sobne temperature i svakako ne sa časme. Bilo bi dobro da imate filter za vodu ili da nabavljate vodu iz prodavnice. Ja najviše volim mineralnu negaziranu vodu. Dnevno bi trebalo da popijete najmanje 1,5 litar vode ali nikako sa hranom, ili 1,5 litar pre ili posle jela.

FITOSLIM - Pomaže u regulisanju telesne težinePijte pravilan čaj

Kafu ne pijem ali čaj volim, posebno zeleni. Ne pijem čaj u filter-kesicama. Uzimam čajeve iz celih listova, onih koji su ubrani najkasnije pre 8 meseci i koji su posle sušenja čuvani u frižideru. Kod kuće imam poseban mini-frižider samo za čajeve. Preferiram zelene čajeve iz Kine, a biljne iz Sibira.

 

FITOSLIM – Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja. Smanjuje apetit i potrebu za hranom. Utiče i na ubrzanje i poboljšanje metabolizma masti u organizmu.

IMUNORM - Imunostimulans

IMUNORM, od davnina je poznato po svojim izvanrednim imunomodulirajućim svojstvima.

Imuni sistem je komplikovan sistem odbrane organizma od svih patoloških uzročnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine.

U Altajskom fitocentru „Alfit“, koji se nalazi u gradu Barnaul, administrativnom centru ove oblasti, napravljena je posebna mešavina endemskog bilja koja se u vidu čaja koristi za jačanje imunološkog odgovora organizma.

 

 

 

Doručkujte kašu

Ujutro radim gimnastiku i tek posle doručkujem. Doručkujem kašu sa bobičastim voćem, koju kuvam na vodi. Ponekad dodam i sušeno povrće. Volim heljdu i crni pirinač.

Zdrav jelovnik

Ja ne jedem posle 19 časova. Ne jedem testeninu, masno, slatko, preslano i konzervisano. Iz mog jelovnika isključeno je sve meso osim ribe. Mlečne proizvode jedem jednom do dva puta nedeljno. U organizmu svakog čoveka živi skoro 3 kg različitih patogenih gljiva i bakterija. Meso i višak nefermentisanih mlečnih proizvoda stimuliše njihovo množenje. Ne treba da opterećujemo svoj imuni sistem, njemu inače nije lako!

Ekatarina Adreeva ima 52 godine a izgleda kao dvadesetogodišnjakinja

Ekatarina Adreeva ima 52 godine a izgleda kao dvadesetogodišnjakinja

Ekološki čiste namirnice

Izbegavam sve vrste hemijskih dodataka u hrani! Mi sada imamo dovoljno dobovljača ekološki čistih namirnica u Rusiji. Zadajte sebi za cilj pronalaženje kvalitetnih namirnica i hranite se kvalitetno! Pronađite takva mesta gde možete da nabavljate dobre stvari. Obratite posebnu pažnju na voće i povraće koje može da se pojede sirovo, kao i proklijalu pšenicu, jačam, ovas i slično.

Spremajte pravilno

Kada spremate hranu nemojte zagrevati ulje, od zagrevanja postaje kancerogeno! Ne kuvajte na velikoj vatri već samo na tihoj. Ukoliko spremate jelo u rerni gledajte da temperatura ne prelazi 120 stepeni. Na taj način u hrani koju jede vaša porodica uvek će se zadržati hranljive materije.

Ekatarina Andreeva: Ne jedem testeninu, masno, slatko, preslano i konzervisano. Iz mog jelovnika isključeno je sve meso osim ribe.

Ekatarina Andreeva: Ne jedem testeninu, masno, slatko, preslano i konzervisano. Iz mog jelovnika isključeno je sve meso osim ribe.

So – svakako, šećer – nikako!

So je neophodna našem organizmu, ali nju bi trebalo upotrebljavati u minimalnim količinama, najbolje je da koristite morsku so. Šećer sam u potpunosti izbacila iz upotrebe. Njega sam zamenila sušenim voćem, medom ili fruktozom.

Kontrolišite svoju telesnu težinu i pratite postove

Paziti na težinu mnogo je jednostavnije njego što se čini na prvi pogled. Ja uvek imam vagu tu negde na dohvat ruke i ukoliko strelica malo ode u nepoželjnom pravcu ja odmah preduzimam mere da je vratim natrag. Kada je potrebo mogu i do 10ak dana da budem na vodi ili zelenom čaju i pirinču bez soli. Ali, ukoliko ne zelite takve rigorozne mere prosto pratite sve pravoslavne postove. Ja postim u svim danima pravoslavnog posta a takođe postujem u sredu i petak.

Bavite se sportom

Da bi vaše telo ostalo vitalno potreban mu je trening. Tri puta nedeljno idem na fitnes, tri puta na jogu, dva puta na taj-či i dva puta na pilates. Plus plivam u bazenu. Imam treninge ujutro i uveče obavezno. Šetajte mnogo i brzo. Problem sa viškom kilograma nestaće brzo samo ukoliko brzo hodate. Upamtite da masnoće počinu da sagorevaju tek nakon 30 minuta intenzivne šetnje, zato koristite svaku priliku da prošetate. Možete i da trčite ali nakon određenog uzrasta trčanje nije dobro za zglobove.

Brinite o svojoj koži

Jednom do dva puta nedeljno idem u saunu. Međutim, nikada ne radim piling! Jednom nedeljno stavljam masku za lice na osnovu kozmetičkih sredstava jedne poznate firme. U njen sastav ulaze ekstrakti biljaka sa ekološki čistog mesta. Jednom nedeljno idem u salon na kislorodnu terapiju i energetsku masažu lica srebrnim eleronama koje imaju izvanredan efekat.

Zadajte sebi za cilj pronalaženje kvalitetnih namirnica i hranite se kvalitetno

Zadajte sebi za cilj pronalaženje kvalitetnih namirnica i hranite se kvalitetno

Ne sunčajte se

Ultraljubičasti zraci izazivaju prevremo starenje kože. Na plažu izlazim u zatvorenom kupaćem kostimu sa licem i telom zaštićenim najmanje faktorom 50. Sa tim da sve vreme boravim u senci suncobrana. Solarijum da ne spominjem!

Ne pušite i umereno pijte vino

Ne pušim više od dve godine i beskonačno sam srećna zbog toga! Mnogo se lepše osećam i konačno mogu da osetim mirise, a koža mi je glatka i ima lepu boju. Ukoliko do sada niste ostavili pušenje, obavezno to učinite! Što se alkohola tiče, suvo vino u malim količinama može da bude dobro za vas. Ja volim gruzinska, španska i portugalska vina.

Koristite minimum šminke

Ukoliko je vaša koža neproblematična, koristite veoma malo kozmetike. Ponekad kada imam želju „da crtam po licu“ koristim minimum šminke, jer najičešće mnogo šminke ubzava starenje i može uticati na to da izgledate mnogo starije.

Lagano utičite na svoju porodicu

Jako je teško voditi zdrav život ukoliko ste sami. Zato nenametljivo, tiho ali konstantno uvodite svoju porodicu u zdrav način života. Moja čera i muž kao i ja – ne jedu meso, piju čistu vodu i bave se sportom.

Radite i nemojte da žurite u penziju

Što kasnije odete u penziju, duže čete ostati mlade! U Japanu rade čak i starice, zato i imaju toliko ljudi koji tako dugo žive. Posao produžava i život i mladost!

Ne ljutiti se i ne zavidite

Pratite svoje duševo stanje. Kada naučite da živite u skladu sa sobom, prestanete da se ljutite i da zavidite odmah ćete primetiti promene. Bore na lice se smanje, oči dobijaju sjaj a telo bolju liniju. Ne verujete? Proverite! Moja deviza je „Gospode, daj mi duhovnog mira da se pomirim sa onim što ne mogu da promenim, daj mi snage da promenim sve što mogu da promenim i mudrosti da prepoznam jedno i drugo“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *