štitnom žlezdom
Korisni saveti za zdravlje, Novosti, Vesti

Nema šale sa štitnom žlezdom! Saveti ruskog doktora Korepanva za zdravu štitnjaču

Nema šale sa štitnom žlezdom!

Intervju sa dr. med. nauka Korepanovim Sergejem Valerijevičem, direktorom medicinskog fitocentra Alfit.

 

Štitna žlezda – jedan od centra!

Štitna žlezda je jedan od centara endokrinološkog sistema čoveka, a pogotovu žena.

Od nje zavisi raspoloženje, telesna težina, stanje mišića, psihičko i emotivno stanje, temperatura tela, znojenje, nivo holesterola u krvi, apsorpcija hranljivih materija koji unosimo hranom, stanje kože, ritam srca i mnoge druge fiziološke procese.

Štitna žlezda je izuzetno važan organ, a često nismo ni svesni da imamo problema sa štitnom žlezdom. Ona luči 2 osnovna hormona tiroksin i trijodtironin. Njihov nivo mora da bude u idealnom graničnom opsegu.

Mršavost i nervoza

U našem medicinskom Fitocentru „ Altajska Fitoterapija “ (Alfit) često imamo pacijentkinje i pacijente sa hiperteriozom.

To je oboljenje koje čini osobu veoma nervoznom, mršavom i lako razdražljivom. Pacijentkinje često imaju normalnu ishranu no i dalje ostaju mršave. Menja se ritam srca, a može da se javi i osećaj gušenja. Veoma čest okidač je na žalost stres, preopterećenost, prenapetost, nedovolna briga o sebi, nezdrava i „ brza “ hrana i pušenje.

Bez obzira na činjenicu da većina pacijentkinja kaže: „ Svi mi tako živimo “, ja uvek odgovorim: „ Ako ne želite da dovedite sebe u kritično stanje, onda se bavite preventivom najmanje 2 puta godišnje, ako je problem je već nastao, on mora da se pažljivo tretira “.

Apatičnost i otečenost

Simptomi su drugog problema: hipoterioza.

Na žalost prisutan je višak kilograma i pospanost, otečenost i apatija, manjak volje, snage, elana, usporena mentalna aktivnost.

Hipotireoza često ide zajedno sa veoma ozbiljnim oboljenjima poput: Hošimoto sindroma ili onkoloških problema. Ponekada pacijenti leče depresiju kada je u pitanju hormonski disbalans. Dobra je stvar da i kad se radi o onkološkim oboljenjima štitna žlezda sporo metastazira, a stoga je najbitnije da se na vreme identifikuje problem.

Šta činiti?

Pre svega pozivam sve rizične kategorije na brzu reakciju i delovanje. Potrebno je prvenstveno brinuti o svom zdravstvenom stanju, a posle o svemu drugom. Apelujem i na preventivno delovanje pre nego što problem nastane u hroničnom obliku kako bi nama lekarima olakšalo tok lečenja i ubrzalo oporavak akutnih stanja.

Evo i šta predlažem:

  1. Zdrava štitna žlezda voli: ribu, morski kupus, japanski jabuke, lekoviti gljive – čagu, rejši, kordiceps.
  2. Svaka štitna žlezda ne voli: alkohol, energetski napitci, kafu, crni čaj, stres.

Više godina smo istraživali i utrošili mnogo vremena u sastavljanju programa preventive nastanka oboljenja štitne žlezde i naša šema za osobe koji imaju normalni nivo hormona i žele da deluju preventivno je:

Ruski preparat Neurostabil

Neurostabil po 1 tableta 3 puta dnevno i naš autorski čaj Imunorm po 1 briket 3 puta dnevno. Koristi se trideset dana, i poželjno je ponoviti najimanje 2 puta godišnje. Ovaj jednostavan program ojačaće vam tri važna sistema u organizmu: Endokrini, Nervni i Imunološki.

U našem Fitocentru ovaj program preporučujemo zadnjih 7 godina, i imamo zaista dobre rezultate i kad se radi o preventivi i kada je reč o kontorli recidiva izlečenih oboljenja (da se bolest ne ponovi kada je osoba izlečena). Trenutno imamo oko 150 pacijenata koji pokazuju odlične rezultate.

Ali svakako koristeći prirodne preparate i čajeve pamtite stavke 1 i 2.

 

 

 

 

TIROIDMIN - Smanjuje lučenje štitne žlezde

 

Kod hipertireoze (povećana funkcija štitne žlezde) koristi se čaj Tiroidmin koji povoljno utiče na smanjeno lučenje hormona, a u svom sastavu ima altajsku lekovitu biljku jurnicu koja je dopunjena sa još 4 fitokomponente. Zajedno ispoljavaju veoma izraženo delovanje.

Poželjno uključiti i proizvod Neurostabil po 1-2 tablete 3 puta dnevno. Biljna terapija se koristi uz lekarski nadzor, pratiti se nivo hormona.

Neophodno je povećati dužinu odmora i pamtite stavku br.2.

 

 

 

 

Kod slučajeva hipoterioze obavezna je odgovorajuća terapija od strane lekara, koju možete da korigujete samo uz saglasnost i labaratorsku kontrolu TIROIDMAKS - Povećava lučenje štitne žlezdedoktora koj Vas prati.

Čaj Tiroidmaks sa laminarijom i crvenim korenom u sastavu sadrži dodatne lekovite biljke, koje deluju sinergistički. Budući da je povećana telesna težina pratilac hipotireoze svakako da uz Tiroidmaks, koristi i altajski čaj Fitoslim.

Uobičajna doza koju mi prepisujemo našim pacijentima je po 1-2 briketa 2-3 puta dnevno, uz zavisnost od intenziteta problema i telesne težine. Čajevi mogu da se međusobno kombinuju i možete priliti brikete oba čaja kipućom vodom istovremeno.

Jako je bitno kod tretiranja hipoterioze vratiti normalnu telesnu težinu što predstavlja emotivni dobit posebno damama, zarad vraćanja poljuljanog samopouzdanja i zdravog izgleda. Ali ako nas muškarci nešto pitaju imam slobodu da im kažem: da za nas postoje stvari mngo bitnije od kilograma.

 

Pamtite da Vaše zdravlje i izlečenje u mnogome zavisi od Vas! Ne prepuštajte se slučaju. Počnite da radite na svom zdravlju već sada!

 

Sve preparate ruske biljne farmacije doktora Sergeja Korepanova potražite u specijalizovanim apotekama u Vašom gradu:

 

Mala ruska apoteka

 011/2466 871
 062/82 03 991
 Vojvode Stepe 347b, Beograd

STR Desvet ( Zdravlje iz Sibira)

 011/3540 177
 Požeška 116a, Beograd

Velika Apoteka

 011/3196 501
 Bulevar Mihajla Pupina 181, Novi Beograd

 011/3674 192
 Neznanog Junaka 47, Beograd

Apoteka Višnja

011/3283 317
062/88 65 362
 Višnjićeva 6, Beograd

STR Lavanda i Lan

 013/345 365
064/64 09 579
 Vojvode Radomira Putnika 21, Pančevo

Ruska biljna apoteka ORGANIC

021/533 445
062/89 60 607
 Futoška 50, Novi Sad

Natura kutak

018/4245 096
064/113 77 93
 Obilićev venac 20A, Niš

Dar iz prirode

069/23 03 981
 Zanatlijska 6, Šabac

Tajne Sibira

063/77 51 811
 Stefana Prvovenčanog 185, Vranje

MD Zdrava Hrana

060/55 40 691
Jovana Ristica 113, Kragujevac

Apoteka Herba Life

062/10 83 938
Svetog Save 11, Svilajnac

Naturalni centar NOVI

 018/4245 096
062 /16 32 394
 Železnička 1, Ruma

 

Više infromacije na sajtu: www.rulek.rs

 

 

 

Slične objave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *