fbpx

Agarikus – Sredstvo za podršku imunitetu

 

1,980.00 дин.

U Rusiji, tačnije u Sibiru, Agarikus ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti , kao sredstvo regulacije imuniteta, smanjivanja toksikoza različite etiologije i normalizaciju rada jetre. Smatra se da je Agarikus važno prirodno sredstvo  u svim slučajevima poremećaja metabolizma, disfunkcije jetre, karcinomnih oboljenja,  različitih vrsta poremećaja metabolizma masti, kao i stanja intoksikacija različite etiologije.
Svojstva Agarikusa su temeljno istražena i objašnjena delovanjem korisnih smolastih jedinjenja na jetru . Njihov  uticaj pospešuje lučenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre već debelog i tankog creva. Normalizacijom rada unutrašnjih organa  odgovornih  za proces detoksikacije postižu se brojni pozitivni efekti:
Smanjuje opšti nivo intoksikacije organizma, čišćenje limfne tečnosti i krvotoka, što doprinosi zaštiti od toksičnih materija, daje energiju.
Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti.  Ova pojava utiče i na regulaciju telesne težine.
Primena Agarikus kapsula daje pozitivne efekte i kod regulacije rada imunog sistema.

Opis

Agarikus je samonikla gljiva koja raste na teritoriji Sibira i Dalekog istoka, isključivo na stablima četinara: ariša, kedra i sibirske jele.
Unikatna svojstva gljive karakterišu se retkim hemijskim sastavom, tačnije visokim prisustvom smolastih jedinjenja koja Agarikus dobija iz matičnog drveta (domaćina) na kome raste.
Agarikus je odavno poznat u narodnoj medicini. Međutim tek u skorije vreme je dobio kliničku primenu nakon brojnih stručnih istraživanja.
Otkriveno je da gljiva Agarikus sadrži do 70% korisnih smolastih jedinjenja. Toliko visok sadržaj korisnih smolastih supstanci ne postoji u drugim biljnim  organizmima.
Recepturu ovog fitokompleksa osmislio je ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Sergej Valerjevič Korepanov. Lekovito delovanje Agarikusa je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajska regija, gde se ova gljiva  aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadeset godina.
Stručni radovi proteklih decenija iz oblasti biljne farmacije i biohemije sve češće dokazuju svrsishodnost primene lekovitog bilja i proizvoda dobijenih nakon prerade. Spoj tradicije i tehnologije dao je dobar rezultat, u konkretnom slučaju Agarikusa, koji se danas može lako koristiti u udobnom obliku kapsuliranog fungoproizvoda. Aktivira maetabolizam, daje snagu i energiju.

U sastav kapsule ulazi samonikla gljiva Agarikus koja je prerađena metodom ultrazvučne obrade i ekstrakcije. Takav proces dozvoljava maksimalnu iskorišćenost svih aktivnih komponenti gljive.

SASTAV: sprašena gljiva Agarikus (Laricifomes officinalis).

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN 

U medicinskom fitocentru Alfit lekari preporučuju primenu Agarikus kapsula u slučajevima:

  • karcinomnih oboljenja u terapiji: kao sredstvo regulacije imuniteta, kao sredstvo podrške organizmu kod radio i hemioterapije;
  • kod pacijenata sa povećanom telesnom masom, kod normalizacije procesa metabolizma masti;
  • kod stanja steatoze (masne jetre) kao sredstvo aktivacije fermentne aktivnosti jetre;
  • kod psorijaze;
  • kod virusa, bakterija i parazita;
  • kao sredstvo sa izraženim detoksikacionim svojstvima.

Agarikus fitokompleks može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima. Preporučenu dnevnu dozu ne treba prekoračiti. Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama.

Način primene

Ruski proizvođač navodi dozu: 1 kapsula 1-2 puta dnevno, u toku obroka.

Ukoliko dođe do pojave bilo kakvih neželjenih efekata, prekinuti upotrebu.

Kontraindikacije i upozorenja

Individualna preosetljivosti na gljivu.

UPOZORENjA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.
Moguća je pojava digestivnih tegobaprolaznog karaktera u slučajevima individualne preosetljivosti.
Ne konzumirati u kombinaciji sa kafom.

Pakovanje

90 kapsula

Rok trajanja

2 godine, od datuma utisnutog na pakovanju

Proizvođač

Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija

Možda će vam se svideti …