fbpx

Borovaja matka – Poboljšava stanje reproduktivnih organa žena

 

1,195.00 дин.

Za reproduktivne organe žena
Brdska materica (Orthilia secunda) – Monoflorni ruski fitočaj altajskih planina.

Borovaja matka ispoljava protivupalno i antimikrobno dejstvo, a takođe se smatra da poseduje antikarcinomni efekat. Odličan je analgetik i diuretik. Zbog širokog spektra delovanja, biljka se koristi u tretiranju različitih ginekoloških oboljenja.

Opis

U otkrivenim iskopinama na Altaju pronađene su kamene ploče na kojima je oslikana biljka borovaja matka, koju uvek prati prikaz žene. Ovi artefakti datiraju iz 5-6 veka pre naše ere. U dalekoistočnim kulturama, biljka je vekovima poznata kao prirodno sredstvo u borbi protiv neplodnosti žena, a lekari u Rusiji pre revolucije smatrali su je za preparat izbora u terapiji velikog broja ginekoloških oboljenja.
Lekovita svojstva borovoj matki opisuju ne samo predanja već i savremena klinička istraživanja. Zvanična medicina je potvrdila analgetička, antimikrobna i antiupalna svojstva biljke.

Od 2003 godine priznata je kao lekovito sredstvo od strane Ministarstva Zdravlja Ruske Federacije i zvanično je zavedena u farmakopeju.

Terapeutskoj primeni ove biljke u Rusiji, u današnje vreme najeviše je doprineo Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.
Dr Korepanov je načelnik altajskog fitocentra Alfit iz grada Barnaul, gde se lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje
upotrebom savremenih tehnologija i naučnih dostignuća.

Sastav

Borovaja matka : Orthilia secunda – Brdska materica (nadzemni deo)

Terapijske indikacije

Primenom u kliničkoj praksi dr Korepanova, borovaja matka ima zapaženu ulogu i ispoljava izuzetnu efikasnost u slučajevima:

 • Oboljenja urinarnog sistema: upala bešike(cistitis),
 • Oboljenja polne sfere: fibromioma, mioma, začepljenost jajavoda, upalni procese unutrašnjih i spoljnih polnih organa žena, krvarenja, erozija sluzokože materice, displazija grlića materice, neplodnost,
 • Endokrinologija: neplodnost izazvana hormonskim poremećajama, depresivna stanja izazvana hormonskim disbalansom. Poremećaj menstrualnog ciklusa (izostanak menstruacije, bolne i neredovne menstruacije, težak PMS).
 • Antikarcinomno delovanje: koristi se kao potporno sredstvo u tretmanu i preventivi karcinomnih oboljenja ženske reproduktivne

Indikacije

Ruski fitočaj Borovaja matka se veoma često preporučuje kod pacijenata sa sledećim dijagnozima:

 • Miom;
 • Policistični jajnici;
 • Cistitis;
 • Erozija sluzokože materice;
 • Poremećaj menstrualnog ciklusa;
 • Adneksitis;
 • Fibromioma;
 • Neplodnost;
 • Endometrioza;
 • Ciste;
 • Amenoreja.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

Način upotrebe

Pre upotrebe, jedan čajni briket preliti šoljom vruće vode, promešati i ostaviti 5-10 minuta. Piti 2-3 puta dnevno jednu šolju čaja, 30 minuta pre jela.

 

Period korišćenja

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe period kontinuirane upotrebe se može produžiti.

Rok trajanja

3 godine od datuma utisnutog na pakovanju.

Pakovanje

30 briketa

Proizvođač

Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Možda će vam se svideti …