fbpx

Celebnaja Čaga – medicinska gljiva čaga + ekstrakt čage

 

595.00 дин.

Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valaerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u kliničkoj praksi čagu svrstava u ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene tehnologije i naučnih dostignuća.

Sastav

Divlja sibirska čaga (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena po proizvođačkoj specifikaciji; Ekstrakt Čage.

Čaga

ČAGA je gljiva koja raste na stablu breze. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da čagu upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Sve veća potražnja za visokvalitetnom čagom dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinskom smislu (gljiva starijih od 20 god.) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja.

Sibirska divlja čaga se bere nakon određene starosti, najčešće posle 20 godina, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon dvadeset godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci, neophodnog farmakološkog nivoa.

Čaga je bogata je polisaharidima, a pre svega sadržajem beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SODenzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline u čagi.

Betulinska kiselina ima svojstvo da neutrališe već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih. Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale.

Terapijske indikacije

Prema naučnim saznanjima i studijama zapažena je efikasnost čage u sledećim slučajevima:

 • Deficit imuniteta;
 • Hemo i radio terapije;
 • Onkološke bolesti;
 • Oboljenja jetre;
 • Poboljšanje sinteze D 3 vitamina;
 • Anemija;
 • Kandida;
 • Dijabetes;
 • Oboljenja gastro-enterološkog sistema;
 • Hronični upalni procesi;
 • Psorijaza;
 • Ekcemi;
 • Imuna i autoimuna oboljenja

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive.

Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda  poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

Način upotrebe

Pre upotrebe, 1 kafenu kašičicu preliti šoljom vruće vode, promešati i ostaviti 5-10 minuta. Piti 2-3 puta dnevno jednu šolju čaja, 30 minuta pre jela.

 

Period korišćenja

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe period kontinuirane upotrebe se može produžiti.

Rok trajanja

3 godine od datuma utisnutog na pakovanju.

Pakovanje

50 grama

Proizvođač

Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Možda će vam se svideti …