fbpx

Tiroidmin – Pomoć kod povećanog lučenja hormona štitne žlezde

 

985.00 дин.

TIROIDMIN – Smanjuje lučenje štitne žlezde

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povećanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lučenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utiče se na smanjenje lučenja tiroide.

Opis

Ovaj fitokompleks, kao i ostale biljne mešavine, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“ koji već 15 godina vodi dr. sci. med, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevič Korepanov. Doktor Korepanov je autor više monografija na temu lekovitog bilja i njegove primene u korigovanju različitih zdravstvenih stanja, a sam doktor bavi se proučavanjem lekovitog bilja već 30 godina.

Retko i endemsko lekovito altajsko bilje koje se sakuplja u stepskim i planinskim predelima, poznato je po svojoj čistoći i izvanrednim aktivnim komponentama. Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan način korigovanja različitih stanja organizma, te je potpuno opravdana i u slučaju hiperfunkcije (povećane funkcije) štitne žlezde.

Sastav

Jurnica – smiruje centralni nervni sistem, ublažava razdražljivost, poboljšava san, ima opšte blagotvorno delovanje na endokrini sistem u celini.

Glog – Proizvodi od gloga u ruskoj narodnoj medicini primenjuju se od davnina za smanjenje rada štitne žlezde.

Vranilovka – je biljka koja je izuzetna po svom delovanju na centralni nervni i endokrini sistem, poseduje izvanredna svojstva zbog svog bogatog hemijskog sastava, a u kineskoj medicini, kao i u tradicionalnoj ruskoj medicini, poznata je kao sredstvo od izuzetnog značaja za uravnoteženu funkciju štitne žlezde.

List divlje jagode – ima sposobnost smanjivanja stepena apsorpcije joda od strane štitne žlezde.

Vrbovica – ima izraženo umirujuće delovanje, poseduje antiupalnu komponentu u svom hemijskom sastavu, deluje kao spazmolitik a stoga poseduje i sposobnost umanjivanja bolova.

Terapijske indikacije

U medicinskom centru „Alfit“ čaj je nezamenljiv deo svakodnevne terapije kod pacijenata sa problemima:

  • hipertireoze;
  • tireotoksikoze;
  • hiperplazije štitne žlezde;
  • uvećane štitne žlezde;
  • formiranja čvorova u tkivu štitne žlezde.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8- 10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.

Rok trajanja

3 godine od datuma utisnutog na pakovanju.

Pakovanje

30 briketa

Proizvođač

Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Možda će vam se svideti …