APITOKS - mast protiv bolova u kostima

APITOKS – mast protiv bolova u kostima, kičmi i zglobovima

2.620 RSD

Mast sa apitoksinom – pčelinjim otrovom, 50 ml.

APITOKS Tentorium je ruska mast sa APITOKSINOM (pčelinjim otrovom). Apitoks blagotvorno utiče na bolesti radikulitisa, išijasa, osteohondrosisa, bolesti proširenih vena, ulceracije tkiva (rana koje nastaju kao posledica proširenih vena), hroničnih upalnih procesa, tireotoksikoze, psorijaze, neurodermitisa, rinitisa, sinusitisa itd.

Opis

Ruska mast Apitoks Tentorium je unikatna ruska mast sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda sa pčelinjim otrovom na svetskom tržištu. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Sastav APITOKS masti:

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela koji koriste u cilju samoodbrane, štiteći ugroženu košnicu. Žaoka je smeštena na zadnjem delu tela gde se i nalaze i dve žlezde koje luče otrov (apitoksin) kao i rezervoar (kesica) u kome se apitoksin nalazi. Sama žaoka je oštre reckaste forme i prilikom uboda u većini slučajeva ostaje  zabodena u tkivu. Na žalost, ovo je smrtonosno za pčelu.

Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim ubodima.

Prikupljanje pčelinjeg otrova

U cilju postizanja što boljih efekata lečenja pčelinjim otrovom, danas se elektrostimulacijom, kod pčela izaziva nadražaj pri čemu pčela na glatku (staklenu) površinu ispušata otrov koji se kasnije prikuplja i u laboratorijama kombinuje sa ekstraktima lekovitog bilja i pčelinjeg voska u cilju dobijanja visokokvalitetne masti efikasnog i blagotvornog dejstva (Apitoks tentorium).

Iako otrov, u kontrolisanim količinama je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Pčelinji otrov - ispuštanje otrova i sušeni otrov u praškastom oblikuNaučno istraživački radovi

Naučno istraživački pravci bioloških, farmaceutckih i drugih laboratorija usmereni su ka istraživanju lekova i supstanci koje lekovi sadrže, a koji nemaju štetno delovanje i negativne nus pojave. Po rečima poznatog istrživača iz oblasti razvojne farmaceutike, Stiva Gardenova, u farmaceutskoj industriji rešavaju se oni problemi koji su u prirodi rešeni na prirodan način. „Nije problem otkriti da nešto leči, problem je da to isto druge stvari u telu ne uništava“ kaže ovaj naučnik. Zapravo u biljnoj i api farmaciji, priroda se postarala da sve bude u srazmeri i idealnom odnosu kako negativne posledice ne bi bile moguće. Po broju objavljenih radova u istraživanju svojstva i delovanja apitoksina, kao i proizvodnji preparata usmerenih ka saniranju različitih patoloških stanja, prednjače ruski naučnici. Tako na primer, profesor doktor bioloških nauka Vasilij Nikolaevič Krilov sa univerziteta Lobočevski (video zapis predavanja) smatra da je upotreba kortizona u terapiji koštano zglobnih sistema opravdana samo u slučajevima kada su iscrpljene sve druge mogućnosti, što nije praksa u svetu. Kortizoni su na žalost lek izbora i startna terapija kada je reč o bolestima koštano zglobnog sistema. Profesor Kirilov kaže da pčelinji otrov izaziva lučenje prirodnog kortizola u organizmu čoveka u onoj meri koja je potrebna za terapeutske svrhe, ne remeteći hormonski status organizma i ne izazivajuću dramatične i štetne negativne pojave.

Onkološka istraživanja: Kako apitoksinom zaustaviti rast ćelija raka

Naučnici iz australijskog istraživačkog centra za onkološke bolesti pri bolnici princa Uelskog u Sidneju, tvrde da su u laboratorijskim uslovima, uspeli da unište ćelije kancera uz pomoć melitina (jedna od komponenti otrova pčela), što otvara nove mogućnost primene pčelinjeg otrova u ovom medicinskom pravcu. Istraživanjem o upotrebi apitoksina u tretmanu onkoloških bolesti bavi se i unirvezitet u Illinoisu. Istraživanja predvodi Dipanjan Pan, sa ciljem koji je usmeren u pravcu izdvajanja određenih supstanci iz apitoksina koje bi selektivno delovale na tumorske ćelije (detaljnije).

Pouzdano je utvrđeno da apitoksin veoma efikasno deluje na bolesti radikulitisa, artroze, išijasa, osteohondrosisa, bolesti proširenih vena, ulceracije tkiva (rana koje nastaju kao posledica proširenih vena, hroničnih upalnih procesa, tireotoksikoze, psorijaze, neurodermitisa itd.

Kontraindikacije:

  • individualna preosetljivost na sastojke masti
  • korišćenje uz vruć đakuzi ili potapanje u kadi sa vrućom vodom
  • Zbog visoke biološke aktivnosti komponenata, nanosi se u vrlo malim količinama.

Ne koristiti mast, ako je temperatura tela viša od 38,8 C

PREPORUKA: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 30-ak minuta. U koliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, kremu možete bezbedno koristiti.

Način primene:

Za tretman cele kičme dovoljna je veličina 2 kuglice graška. Mast se ne nanosi neposredno posle tuširanja vrućom vodom. Područja sa izraženim (proširenim) venama se ne masiraju (mast se blago nanese). U cilju boljeg delovanja, tretirana mesta se mogu dodatno utopliti. Područje proširenih vena se ne utopljava. Maksimalna trajanje terapije bez pauza je 4 meseca.

Additional information
Pakovanje

50 ml

Pčelinji proizvodi

Pčelinji otrov (Apitoksin), Pčelinji vosak, Propolis

Ocene (0)

Ocene

Još nema komentara.

Prvi ocenite ovaj proizvod “APITOKS – mast protiv bolova u kostima, kičmi i zglobovima”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Preporučeno

Preporučeno od strane Srpske zdravstvene organizacije

Srpska zdravstvena organizacija preporučuje upotrebu ruskih biljnih preparata iz naše ponude.

Pogledajte PROIZVODE iz naše ponude.