APITOKS – mast protiv bolova u kostima, kičmi i zglobovima

2,620.00 RSD

Mast sa apitoksinom – pčelinjim otrovom, 50 ml.

APITOKS Tentorium je ruska mast sa APITOKSINOM (pčelinjim otrovom). Apitoks blagotvorno utiče na bolesti radikulitisa, išijasa, artritisa, artroze, spondiloze (okoštavanje), gihta, povrede ligamenata, oboljenja kičmenog stuba (i drugih oboljenja koštano- zglobnog sistema), osteohondrosisa, ulceracije tkiva (rana koje nastaju kao posledica proširenih vena), hroničnih upalnih procesa, dekubitusa, rinitisa, sinusitisa itd.

Više o proizvodu pročitajte OVDE
Opis

Ruska mast Apitoks Tentorium je unikatna ruska mast sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda sa pčelinjim otrovom na svetskom tržištu. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Sastav APITOKS masti:

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela. Žaoka je smeštena na zadnjem delu tela gde se i nalaze i dve žlezde koje luče otrov (apitoksin) kao i rezervoar (kesica) u kome se apitoksin nalazi.

Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim otrovom.

Iako otrov, u kontrolisanim količinama je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Pčelinji otrov - ispuštanje otrova i sušeni otrov u praškastom oblikuNaučno istraživački radovi

Naučno istraživački pravci bioloških, farmaceutckih i drugih laboratorija usmereni su ka istraživanju lekova i supstanci koje lekovi sadrže, a koji nemaju štetno delovanje i negativne nuspojave.

Po rečima poznatog istrživača iz oblasti razvojne farmaceutike, Stiva Gardenova, u farmaceutskoj industriji rešavaju se oni problemi koji su u prirodi rešeni na prirodan način. „Nije problem otkriti da nešto leči, problem je da to isto druge stvari u telu ne uništava“ kaže ovaj naučnik.

Zapravo u biljnoj i api farmaciji, priroda se postarala da sve bude u srazmeri i idealnom odnosu kako negativne posledice ne bi bile moguće. Po broju objavljenih radova u istraživanju svojstva i delovanja apitoksina, kao i proizvodnji preparata usmerenih ka saniranju različitih patoloških stanja, prednjače ruski naučnici.

Tako na primer, profesor doktor bioloških nauka Vasilij Nikolaevič Krilov sa univerziteta Lobočevski (video zapis predavanja) smatra da je upotreba kortizona u terapiji koštano zglobnih sistema opravdana samo u slučajevima kada su iscrpljene sve druge mogućnosti, što nije praksa u svetu. Kortizoni su na žalost lek izbora i startna terapija kada je reč o bolestima koštano zglobnog sistema.

Profesor Kirilov kaže da pčelinji otrov izaziva lučenje prirodnog kortizola u organizmu čoveka u onoj meri koja je potrebna za terapeutske svrhe, ne remeteći hormonski status organizma i ne izazivajuću dramatične i štetne negativne pojave.

 Indikcije:

 • artritisi, artroze, okoštavanje, radikulitis, poliartritis, međurebarne neuralgije, giht, mialgija;
 • za rastvaranje soli na površini zglobova (kalcifikovane fosfolipide) i poboljšava pokretljivost zglobova;
 •  traume, udari , uboji, hematomi;
 •  opekotine, ogrebotine;
 •  sve vrste povreda ligamenata;
 •  rane nastale usled dugotrajnog ležanja, i posledica dijabetesa;
 •  sklerotične promene na krvnim sudovima nogu (nanositi od pete prema srcu bez masaže);
 •  kod mastopatije (nanosi se bez masaže);
 •  bolne menstruacije, gineološka oboljenja (upalni procesi, fibrom, erozija sluzokože) krema se nanosi na krsta i donji deo stomaka;
 •  kod klimakteričnih promena nanosi se na biološki aktivne tačke (slepoočnice, oblast između očiju, između srednjeg prsta i kažiprsta, ispod kolena);
 •  kod prostatitisa i adenoma nanosi se na oblast stomaka i obolela mesta, koristi se kod rektalne masaže prostate;
 •  glavobolje – izmasirati slepoočnice i potiljak;
 •  kod upale uha – nanosi se na donji deo ušne školjke i utrljati unutar uha;
 •  kod rinitisa, sinusitisa, (preporuka korišćenja uz VIP propolis kapi u vodenom rastvoru) gajmoritisa – staviti mast u nosnu šupljinu, masirati oblast sinusa, i ispod očiju
 •  kod prehlade – staviti kremu na oblast grla, grudi, leđa (između lopatica), između očiju.

Dr. medicinskih nauka Korepanov Sergej Valerijević preporučuje da se pored upotrebe Apitoks masti, koristi i čaj Osteonorm. I to se odnosi na sve probleme koštano – zglobnog sistema.

Kontraindikacije:

 • individualna preosetljivost na sastojke masti
 • korišćenje uz vruć đakuzi ili potapanje u kadi sa vrućom vodom
 • Zbog visoke biološke aktivnosti komponenata, nanosi se u vrlo malim količinama.

 

PREPORUKA: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 30-ak minuta. U koliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, kremu možete bezbedno koristiti.

Način primene:

Za tretman cele kičme dovoljna je veličina 2 kuglice graška. Mast se ne nanosi neposredno posle tuširanja vrućom vodom. Područja sa izraženim (proširenim) venama se ne masiraju (mast se blago nanese). U cilju boljeg delovanja, tretirana mesta se mogu dodatno utopliti. Područje proširenih vena se ne utopljava. Maksimalna trajanje terapije bez pauza je 4 meseca.

Rulek proizvode možete poručiti direktno putem sajta i platiti pouzećem. Za porudžbine preko 3000 rsd poštarina je besplatna.
POZOVITE NAS
NARUČITE ONLINE