celebnaja čaga
celebnaja čagaČaga celebnaja

Celebnaja Čaga – Snažna podrška imunitetu

595 RSD

Monoflorni ruski fitočaj altajskih planina.  Gljiva ČAGA u sebe nagomilava lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži veliki broj nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.

Opis

ČAGA je gljiva koja raste na stablu breze. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da čagu upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Sve veća potražnja za visokvalitetnom čagom dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinskom smislu (gljiva starijih od 20 god.) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja.

Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valaerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u kliničkoj praksi čagu svrstava u ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene  tehnologije i naučnih dostignuća.

Terapijske indikacije

Prema naučnim saznanjima i studijama zapažena je efikasnost čage u sledećim slučajevima:


• Deficit imuniteta;
• Hemo i radio terapije;
• Onkološke bolesti;
• Oboljenja jetre;
• Poboljšanje sinteze D 3 vitamina;
• Anemija;
• Kandida;
• Dijabetes;
• Oboljenja gastro-enterološkog sistema;
• Hronični upalni procesi;
• Psorijaza;
• Ekcemi;
• Imuna i autoimuna oboljenja.

 

Sastav CELEBNAJE ČAGE

  • Divlja sibirska čaga (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena
    po proizvođačkoj specifikaciji.

 

Sibirska divlja čaga se bere nakon određene starosti, najčešće posle 20 godina, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakondvadeset godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci, neophodnog farmakološkog nivoa.

Čaga je bogata je polisaharidima, a pre svega sadržajem beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SODenzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline u čagi.

Betulinska kiselina ima svojstvo da neutrališe već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih. Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale,

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

1 ravnu kafenu kašičicu preliti 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Shodno potrebi doza se može povećati.

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.

Kontraidikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Pakovanje: 50 grama.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Preporuka od strane Srpske Zdravstvene Organizacije

 

Additional information
Lekovito bilje

Čaga

Pakovanje

50gr

Ocene (0)

Ocene

Još nema komentara.

Prvi ocenite ovaj proizvod “Celebnaja Čaga – Snažna podrška imunitetu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Besplatne lekarske konsultacije

+381 (0) 63 3000 60