DIMSTOP – Pomoć u odvikavanju od pušenja

1,195.00 RSD

Ruski fitočaj – DIMSTOP namenjen je pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

Više o proizvodu pročitajte OVDE
Broj artikla: 8606108480069 Kategorije: , , , , Oznaka:
Opis

Pušenje i duvanski dim

Duvan sadrži više od 4000 štetnih supstanci, a za 50 je dokazano da imaju kancerogena svojstva. Pušenje duvana je faktor rizika za nastajanje mnogih bolesti (bolesti disajnih organa, kardiovaskularne bolesti; pušenje negativno utiče na reproduktivno zdravlje…). Pored aktivne upotrebe duvana, pasivno pušenje nije ništa manje opasno, jer duvanski dim sadrži iste toksične elemente koje pušač udiše kroz cigaretu, a neke čak i u većoj koncentraciji. Efekti duvanskog dima se sabiraju tokom celog života, zbog toga što su mnogim hemijskim jedinjenjima iz duvanskog dima potrebne godine da se eliminišu iz organizma. Zato i nije čudo što je pušenje drugi po redu uzrok smrti u svetu.

U Srbiji, prema zvaničnim podacima, puši 35% građana starijih od 15 godina, a ovaj broj je sličan i u Rusiji. Godišnje od posledica pušenja u svetu umre čak 5.400.000 ljudi!

Suština odvikavanja od pušenja je promena načina ponašanja i usvajanje zdravijih životnih stilova: ishrana, kretanje, dobar san… U vezi sa tim, ne treba zanemariti ni pomoć prirode u čišćenju organizma od štetnih materija iz duvanskog dima.

DIMSTOP je fitokompleks koji je osmislila grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u gradu Barnaul, u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, uz pomoć savremenih naučnih saznanja.

DIMSTOP je upravo namenjen pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

Sastav fitokompleksa DIMSTOP

Esencijalna ulja iz omana i okruglog eukaliptusa deluju protivupalno i podstiču izbacivanje sluzi iz pluća. I podbel deluje protiv upala (antiinflamatorno dejstvo). I jedna i druga biljka poznate su po sposobnosti da čiste i jačaju sistem organa za disanje (respiratorni sistem).

Močvarna končara i japanska sofora (poznata i kao japanski bagrem) poboljšavaju protok limfe u tkivima i organima, što je veoma važno, jer limfni sistem ima značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema: zadužen je, između ostalog, za odvođenje konačnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogućava ćelijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da „stignu“ na mesto gde treba da deluju. Čišćenje limfnog sistem bitno poboljšava rad svih organa u organizmu.

Čaga (sibirka medicinska gljiva)

Čaga deluje preventivno na pojavu raka pluća, jednjaka, želuca, jetre i gušterače, čisti jetru od nagomilanih štetnih materija, poboljšava mikrocirkulaciju, jača imunitet.

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

1 briket preliti sa 1 šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe upotreba se može produžiti.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Rulek proizvode možete poručiti direktno putem sajta i platiti pouzećem. Za porudžbine preko 3000 rsd poštarina je besplatna.
POZOVITE NAS
NARUČITE ONLINE