Duh i zdravlje, Fitoterapija, Vesti

5 prirodnih načina da se oslobodite depresije i stresa

Savladavanje stresa postaje osnovna misija svakog savremenog čoveka, koji se u svojim svakodnevnim obavezama suočava sa mnogo izazova i neizvesnosti, koje u krajnjoj instanci utiču na opšte stanje svakog organizma.

Stres utiče ne funkcionisanje svih organa, ali i na vaš doživljaj dnevnih dešavanja. Ne dozvolite da vas svaka sitnica natera u plač, viku, bes…
Ljude od davnina mučili stres i depresija, pa prirodnih recepata za rešenje ovog problema ima u izobilju. Ovo su samo neki.

TAMJAN ZA MIRAN DAN

Litar maslinovog ulja zagrejte na oko 40 stepeni. U toplo ulje dodajte 50 grama sušenog tamjana, samlevenog u prah. Posudu sa uljem stavite u drugu veću posudu sa vrelom vodom, pa zagrevajte melem na pari tokom dva sata. Skinite ga sa vatre i ostavite da odstoji još 12 sati.

  • Dobijeno hladno ulje procedite kroz gazu i čuvajte u zatvorenoj tegli u frižideru.

Svake večeri utrljajte melem u kičmu, od dna leđa nagore, završavajući sa vratom. Možete da ga utrljavate u kožu stopala, dlanova, lica i vrata, vrlo brzo ćete se osloboditi razdražljivosti i drugih simptoma nervnog rastrojstva.

DIŠITE PRAVILNO

Dišite iz stomaka, udišite vazduh kroz nos, polako brojeći do pet. Najbolji efekti se postižu ukoliko se vežba od TRI DO PET minuta dnevno najmanje dve nedelje.

LAVANDA, KANTARION I KAMILICA

Lavanda se može koristiti i kao čaj i kao lek, koji se uzima u apoteci. Ulje lavande se može namazati ispod nosa, ili dodati nekoliko kapljica u kupku.

  • Valerijana se koristi pri ubrzanom lupanju srca, nervozi, razdražljivosti, uznemirenosti, ali isto tako dobar je lek za nesanicu prouzrokovanu nekim psihičkim problemom.

  • Kamilica je stari dobri lek za napete živce. Smanjuje anksioznost, opušta….

  • Kantarion je poznat kao prirodni antidepresiv. Masaža kantarionom „rukom odnese“ svu napetost. A ako dva puta dnevno pijete čaj od kantariona — bićete kao novi.

 

Naša preporuka:

 

Ruski preparat Neurostabil  

NEUROSTABIL – Protiv nervoze, stresa i depresije

Za razliku od sličnih sinetskih lekova, upotreba Neurostabila ne ograničava radne sposobnosti
koje zahtevaju pažnju, budnost i koncentraciju.

 

 

 

 

 

SOROKOTRAVNIK - izvor energije za vaše telo i duh

 

 

SOROKOTRAVNIK – izvor energije za vaše telo i duh

Sorokotravnik vrši punu imunorehabilitacijupodržava i reguliše rad nervnog i imunog sistema, i uz to daje više snage, energije, volje i elana.

 

 

 

 

Više informacija na sajtu www.rulek.rs

Slične objave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *