fbpx
Apiderm forte mast2019-09-23T12:15:44+00:00

Žaklina Bogavac, vaspitačica iz Rakovice, Beograd

majka dvoje dece uspela je da izađe na kraj sa letnjim problemima , koji se po pravilu dešavaju na odmoru. Ona kaže da….

Apiderm Forte mast  zapazila sam jer pripada istoj liniji  masti sa pčelinjim otrovom kao i Apitoks Forte  koji je koristila svekrva još kada su moja deca bila mala. Sećam se da se baka „ukočila“ u trtenutku dok su nestašni unuci ( blizanci) učili da hodaju. Koliko brzo je oporavak trajao, ne sećam se precizno , ali posle par dana , baka je ponovo bila u “stroju„  i spremno dočekala unuke.

Pčelinji optrov i rusa sa mumiom – tri razloga za zdravu kožu

   I ovog puta na dobro poznatom mestu u ruskoj biljnoj apoteci na Banovom brdu ,pored Mc. Donalda, kupila sam neophodne preparate pre odlaska na more. Možda se ne bih ni setila, da mi koleginica sa posla nije podsetila da je u proceduri eliminisanja celulita , a da maser upotrebljava Apiderm kremu koristeći vakum polulopte u toku rada sa puno uspeha. Poznavajući  svojstva pčelinjeg otrova, koji se pored mumia , ruse, gaveza, propolisa , maslinovog ulja sadrži u kremi, shvatila sam da je to pravi izbor, za moju suvu kožu koju redovno napadaju bubuljice kada je pojačana aktivnost hormona ili ako ishranu svedem na hranu bogatiju mastima. Pčelinji optrov i rusa sa mumiom plus maslinovo ulje – kombinacija koja obećava.

Nisam  se prevarila , nakon nekoliko dana upotrebe , akne na licu i leđima su nestale , kao i rozikasti ožiljci. More je čekalo samo na nas.

Umesto odmora na moru, zamalo noćna mora

     Obzirom da imam dvoje dece, blizance , na moru sam shvatila da sam zapravo na plažu stigla sa troje, budući da su prvog dana suprug i blizanci izgoreli na suncu, jer su se kako kažu „zaigrali „ u pesku. Lepo je to slika , ali uveče su svi bili reš crveni sa vidnim opekotinama po telu. Situacija je pretila da će se pretvoriti u morsku moru. Setih se Apiderm tentorium masti u neseseru , i brže bolje sam ih sve namazala. Ujutro sam bila ne malo iznenađena kada su svi moji muškarci bili potpuno spremni za dnevne akcije na plaži. Ništa ih nije peklo, nisu se ljuštili kao krompirići, a nisu ni kukali više nego što je to predviđeno. Imla sam osećsaj da sam „za dlaku“ izbegla brz povratak kući. Nakon drugog dana opekotine , su nestale kao rukom odnesene.

 I sama sam  koristila Apiderm forte mast primetivši da sjano deluje na isušenu kožu i da pčelinji otrov deluje poput „botoksa“. Nakon upotrebe posle nekoliko dana primetila sam da su mi se sitne bore oko očiju smanjile i da mi je ten mnogo čistiji  nego što je bio, a koža meka i elastična. Odnekud sam se setila da se biljka rusa prevedena na ruski jezik naziva čistotel.

Savet u apoteci treba poslušati…

Po povratku u Beograd otišla sam da kupim još jedno pakovanje Apiderm Forte masti u mojoj omiljenoj Ruskoj biljnoj apoteci,  spremna da je koristim kako bi mi koža bila zahvalna za učinjenu pažnju. Ljubazna apotekarka mi je ispričala da je za kratko vreme u sezoni raznorodnih dermatita i ekcema Apiderm tentorium mast postala nezamenljiva i da je redovno koriste svi koji po vrelim letnjim danima posećuju Adu Ciganliju. Nasmejala sam se u sebi, setivši se mojih ,kao rak crvenih dečaka, koji su prošli bez posledica zahvaljujući zaista efikasnoj  Apiderm Forte  masti.