Korisni saveti za zdravlje, Novosti, Vesti

Kako pomoći plućima? -9 koraka ka olakšanju!

Koliko dugo možemo bez vazduha?
Pluća su najvažniji organ u respiratornom sistemu. Bez hrane čovek može da preživi oko 20-tak dana, bez vode oko 8 dana, bez vazduha SAMO 5-10 minuta!
Ne možemo da živimo bez kiseonika u krvi, važniji je od SVEGA ostalog u telu, a priroda se pobrinula da kroz složen biološki mehanizam respiratornog sistema u našem telu uvek njega imamo dovoljno.
Šta osećaju ljudi sa oboljenjima pluća?

Osim svima poznatog kašlja i gušenja, postoje: vrtoglavice, slabost, nesanica, nervoza, brzo zamaranje, kao i niz drugih simptoma poput mučnine, bolova u grudima, pečenje u grlu i nosu, nemogućnost punog udaha i izdaha (opstrukcija) i tako dalje…

Koje bolesti spadaju u respiratorne? Po čemu se razlikuju?

Respiratorni sistem pogađaju mnoge bolesti, čiji uzrok ne mora biti u samom respiratornom sistemu ili posledica mikroba koji se nalaze u vazduhu koji udišemo . Bolesti gornjih disajnih puteva su razne upale :
 • rinitis,
 • sinuzitis,
 • faringitis,
 • laringitis,
 • prehlada,  (Ove bolesti su često vezane, recimo simptomi prehlade su rinitis, sinuzitis, ponekad i faringitis).
Bolesti donjih disajnih puteva pluća veoma su opasne, najčešće su:
 • bronhitis,
 • emfizem,
 • hronična opstruktivna bolest pluća,
 • pneumonija,
 • astma.
Posebno treba spomenuti alergije koje su prvenstveno bolest imuniteta, ali ako alergen ulazi u organizam preko disajnih puteva, simptomi će se takođe ispoljavati na disajnim putevima.

-9 KORAKA ka olakšenju:

 1.  Redovno provetravanje i osunčavanje prostorija , boravak na svežem vazduhu.
 2.  Redovno čišćenje prostorija i vlaženje vazduha u toku grejne sezone.
 3.  Korišćenje eteričnih ulja poput: eukaliptusa, nevena, kamilice i sibirske jele za tople i hladne inhalacije kao i sredstvo dezinfekcije vazduha u prostorijama.
 4.  Izbegavanje zadimljenih, prašnjavih prostorija.
 5.  Ishrana bogata vitaminima, dovoljno unošenje tečnosti, toplih čajeva, limunade, to osvežava organizam, čisti ga, ispirajući otrove, a samim tim postiže se efekat detoksikacije.
 6.  BUDITE NEPUŠAČ i izbegavajte zagušljive prostorije! Dim cigarete isušuje disajne puteve i igra veliku ulogu u nastanku malignih bolesti respiratornog trakta.
 7.  Redovno i dovoljno odmarajte i spavajte ! Faktor nervnog opterećenja je prisutan i važan faktor mnogih bolesti i kod bolesti pluća nije izuzetak.
 8.  Fizička aktivnost van akutnih stanja je jako važna jer pomaže organizmu da stvori bolju prirodnu odbranu i aktivira veći broj odbrambenih ćelija organizma. Odabir fizičke aktivnosti , treba da bude prilagođen stanju pacijenta.
 9. Koristiti fitoterapiju kao sredstvo korekcije svog zdravstvenog stanja. Našem respiratornom sistemu možemo mnogo pomoći, ukoliko upotrebimo PROGRAM za detoksikaciju i jačanje odbrambenih snaga respiratornog trakta.

Preporučujem program delovanja koji se sastoji od 3 komponente, svaku od njih ćemo razmotriti zasebno , kako bi bolje razumeli delovanje celokupnog programa:

 

DIMSTOP - Pomoć u odvikavanju od pušenja

DIMSTOP je odličan fitokompleks sastavljen od endemskog altajskog lekovitog bilja, koji deluje protivupalno i podstiče izbacivanje sluzi iz pluća.

Japanska sofora koja se nalazi u sastavu ovog fitokompleksa , izvanredno poboljšava protok limfe u tkivima i organima , što je veoma važno, jer se na taj način ubrzava odvođenje konačnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogućava ćelijama imunog sistema , da stignu na mesto gde treba da deluju. Preporučuje se svima za čišćenje pluća, a pogotovo pušačima i osobama koje duže vreme provode u zadimljenim prostorijama. Prevashodno se koristi kao topao napitak, ali istovremeno može da se koristi za inhalciju i samim tim smanjuje napade gušenja.

Kao čaj se upotrebljava 2-3 puta dnevno, efikasnost preparata je dokazana u Altajskom fitocentru Alfit, pod rukovodstvom doktora medicinskih nauka Korepanovim Sergejem Valerijevićem.

primed2

 

PRIMED 2 preparat uz pomoć koga će te DISATI LAKO.

Preparat je na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma. Aktivni sastojci preparata podstiču razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, olakšavajući protok vazduha u disajnim putevima. Smanjuje preosetljivost disajnih puteva na alergene iz vazduha i deluje na opuštanje disajnih puteva, čime se ublažavaju i proređuju asmatični napadi. Med zahvaljujući svom hemijskom sastavu potpomaže iskorišćavanje i ugradnju kalcijuma u tkivo.

Koristi se 1 kafena kašika 2 puta dnevno.

celebnaja čaga

CELEBNAJA ČAGA, medicinska gljiva, poreklom iz dakekog Sibira, koja ima fantastičan efekat na celokupan organizam.

ČAGA preventivno deluje na pojavu raka pluća, jednjaka, želudca, jetre i gušterače, pojačava mikrocirkulaciju i čisti pluća. Efikasnost proizvoda je dokazana u Altajskom fitocentru „Alfit“.

Upotrebljava se 2 puta dnevno.

Čajevi mogu da se pomešaju u iste šolje za čaj i mogu se popiti istovremeno.

Dok čekate da čaj bude gotov (5 – 7min nakon prelivanja) otopite kašiku PRIMED 2 meda u ustima.

Program je lak za primenu, jednostavan i veoma efikasan u sledećim slučajevima: bronhitisa, emfizema pluća, hronične opstruktivne bolesti pluća, pneumonije i astme, kao i u prevenciji u slučajevima ukoliko ste aktivan ili pasivan pušač, izloženi aerozagađenju ili imate u porodici poznate slučajeve respiratornih oboljenja.

Program se u preventivne svrhe koristi u toku 1 meseca. Ako želimo da korigujemo zdravstveno stanje, dužina korišćenja se produžava na 3 ili više meseci.

Redovnom upotrebom navedenih saveta kao i programa regulacije zdravlja, sastavljenog od biljnih preparata, očistićete organizam, pojačati imunitet i držati ZDRAVLjE POD KONTROLOM. 

Dr. Nataša Jelić
Za dodatna pitanja, besplatne konsultacije lekara pozovite apoteku Ruski Biljni Centar- Tel: 063/3000 60

od utorka do petka od 10-18h

Slične objave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *