Zajedničko rusko-srpsko preduzeće RuLek RBF DOO (Ruski Lek) je osnovano u cilju da približi najbolje i najkvalitetnije proizvode za poboljšanje ljudskog zdravlja sa tržišta Rusije.

RuLek RBF DOO se aktivno bavi uvozom i distribucijom provereno efikasnih preparata koji su jednostavni za svakodnevnu primenu, visokoefikasni po delovanju a voljeni u Rusiji. Ove ruske preparate Rusi koriste u svom svakodnevnom životu, a rado ih prepisuju i lekari kao pomoćnu, a ponekada i osnovnu terapiju.

U našoj ponudi imamo samo i isključivo prirodne proizvode iz Altajske i Sibirske regije koji su poznati po svojoj izvanrednoj čistoći, ekološkoj nezagađenosti, a i po visoko stručnom kadru kao i naprednim svetskim tehnologijama.

Među vodećim partnerima naše kompanije su poznate altajske i sibirske firme poput: Farmakološke fabrike Galen (Barnaul), fabrike ArtLajf (Tomsk), fabrike Altj Visterra (Bijsk), AltajPlod (GornoAltajsk), Zdravlje iz Tajge (Bijsk), Tehnologija bez granica s. Altajskoe republika Gorni Altaj, i mnoga druga.

Aktivno se odvija saradnja sa medicinskim centrima: Onkološki fitoterapeutski centar Alfit ( Barnaul), medicinski centar Biomedika (Novosibirks), medicinski centar Fitomedicina (Novosibirks) i tako dalje.

U Srbiji se aktivno odvija saradnja sa Srpskom Zdravstvenom Organizacijom (Beograd), HBO Medical Centrom (Beograd).

RuLek učestvuje u medicinskim konferencijama u Moskvi, Novosibirsku, Barnaulu i Tomsku.

Smatramo za naš cilj da ono najbolje što postoji u Rusiji približimo Srbiji i ljudima u Srbiji jer čvrsto verujemo da blago netaknute Sibirske i Altajske prirode može biti od neprocenjive vrednosti za svakog.

Zašto je sve veća popularnost ruske fitoterapije i ruske biljne farmacije

Ru.Lek – sinonim za kvalitet

Ruska biljna farmacija

Doo Rulek RBF je specijalizovana kompanija koja uvozi i distribuira na tržište Srbije i  regiona proizvode ruske biljne farmacije. Rulek sarađuje sa vodećim kompanijama iz Rusije odnosno proizvodi koji se uvoze proizvedeni su u nezagađenim prirodnim oazama  na Altaju i Sibiru.

Ruska biljna farmacija – tradicionalno na vodećem mestu u svetu

O sve većoj popularnosti proizvoda ruskog lekovitog bilja i ruske fitoterapije u svetu, govori doktor medicinskih nauka Dr Sergej Valerianovič Korepanov, Ginekolog, onkolog i fitoterapeut iz Barnaula. Po njegovim rečima postoji nekoliko razloga…

Kompozicije Rulek. proizvoda deluju neuporedivo efikasnije zbog činjenice da se u njima sadrže nekad i na desetine različitih biljnih komponenti koje deluju udruženo.

Tajna uspešnsti i delotvornost ruske fito terapije leži u činjenici da je strategija ruske proizvodnje fito lekovitih proizvoda usmerena ka preparatima koji u sebi veoma često sadrže na desetine različitih biljnih komponenti ispoljavajući mnogostruko puta snažnije sinergetsko (udruženo) dejstvo. Takve kompozicije u kojoj učestvuje različito bilje deluju neuporedivo efikasnije, što rusku biljnu farmaciju postavlja na vodeće mesto po pitanju efikasnosti i delotvornosti fito terapije. Regioni gde se prikuplja lekovito bilje predstavljaju ujedno i nepregledne oblasti nenarušene prirodne ravnoteže slobodne od svih oblika zagađenja.

Ruska biljna farmacija i fito terapija predmet akademskog obrazovanja…

Možda i najvažniju karakteristiku predstavlja činjenica da se Ruska biljna farmacija odnosno fitoterapija, u Rusiji izučava na akademskom nivou u okviru studija medicine. Takav pristup dovodi do vanrednih i naučno potvrđenih rezultata jer se tradicionalna upotreba biljaka, standardizuje i klasifikuje, a efikasnost dokazuje kliničkoim ispitivanjima. Naučna saznanja iz oblasti  biljne farmacije i fitoterapije u Rusiji, po tom pitanju prednjače daleko ispred  ostalih.

Centralizovana proizvodnja preparata ruske biljne farmacije prepreka je diskriminatornom ponašanju globalizovane svetske proizvodnje…

Često možemo čuti da se kvalitet i sastav proizvoda velikih evropskih proizvođača značajno razlikuje od države do države. Kvalitet i sastav variraju u značajnoj meri , a saopštenja koja se po tom pitanju izdaju zvuče neuverljivo. Naime razlog koji se navodi jeste taj da se za određena tržišta proizvodnja odvija u regionalnim fabrikama gde se sastav i kvalitet prilagiođavaju zemljama u kojim se vrši prodaja, što u konkretnom slučaju znači da postoje privilegovana i neprivilegovana tržišta u kojima se distribuiraju brendovi istog imena , ali potpuno različitog kvaliteta i sastava. Afera koja se nedavno otvorila oko velikog svetskog proizvođača čokolada koji pod jednim brendom, ali potpuno različitim kvalitativnim i kvantitativnim sastavom prodaje svoj proizvod na različitinm tržištima, svedoči o zloupotrebi potrošača na račun ostvarenog profita. Takva poslovna politika je svakako za svaku osudu, ali primera u praksi je mnogo.

 Diskriminatorska politika velikih svetskih proizvođača da se odeređena tržišta favorizuju boljom snabdevenošću  kvalitetnijim sirovinam i preparatima u odnosu na druga, u slučaju ruske biljne farmacije, jednostavno ne postoji. Centralizovana proizvodnja preparata ruske biljne farmacije koje predstavlja Rulek, svoje proizvodne kapacitete koriste kao jedinstvene centre iz kojih se snabdevaju sva tržišta na svetu. Pouzdanost  sastava je zagarantovana i do potršača stiže u nepromenjenom odnosu i kvalitetu, bez obzira da li se radi o zapadnoevropskom, istočnoevropskom , južnoameričkom ili bilo kom drugom tržištu. Drugim rečima, možemo biti uvereni da su Rulek preparati u Srbiji identični onima koji se nalaze u Rusiji ili Nemačkoj, Bugarskoj  Francuskoj, Indiji, Italiji, Belorusiji ,Japanu  ili Argentini.

U čemu je još prednost Rulek ruske biljna farmacije?

Endemske vrste altajskog bilja koje je po koncentraciji aktivnih materija bez analoga u svetu, čak kao monoherbalni proizvod, ispoljavaju neverovatno pozitivno lekovito dejstvo. Borovaja Matka, Sabeljnik, Krasni koren, Zlatni koren, Oblepiha, Mumio Altajski Almaz, samo je delić jedinstvene flore Altaja koje je Rulek približio korisnicima u Srbiji.

Proizvodi koje uvozimo namenjeni su svima kojima zdrvorazumski izbor nameće da na što prirodnij inačin, upotrebom lekovitog bilja otklone uzroke zdravstvenih tegoba, ograničavajući na neophodan nivo korišćenje sintetskih proizvoda, koje često otklanjaju samo simptome(posledicu), ali ne i uzrok. Poštujući principe i dostignuća savremene nauke zalažemo se za holistički princip rešavanja problema.

Ruska biljna farmacija u Srbiji

Po obimu kvalitetnog asortimana proizvoda  Rulek RBF je lider u ovom segmentu poslovanja gde uvozni program pokriva 70 % kapaciteta snabdevenosti specijalizovanih ruskih biljnih apoteka.

Koristeći resurse kojima raspolaže u Srbiji i Rusiji, Rulek je svoje poslovanje utemeljio na intenzivnoj saradnji i dinamičnoj komunikaciji sa poznatim ruskim lekarima koji u oblasti medicine i fitoterapije dominiraju znanjem, iskustvom i rezultatima. Saveti i konsultacije se odvijaju na svakodnevnom nivou , te ni jedno pitanje ne ostaje bez odgovora. To čini  komparativnu prednost Rulekovog poslovanja, i ujedno predstavlja odgovoran  odnos  i brigu, kako prema krajnjem korisniku, tako i prema menađžmentu  apoteka i drugih farmaceutskih kuća.

Saradnja sa apotekama u Srbiji

Rulekov asortiman ruskih biljnih proizvoda možemo razvrstati po grupama koje čine u poslovnom smislu veoma interesantnu ponudu za apoteke , biljne apoteke, prodavnice zdrave i organske hrane, a od nedavno kozmetičke kuće koje su u Ruleku sve više prisutne.

Osnovnu podelu proizvoda i preparata  možemo izvršiti na:
1)biološki aktivne dodatke (BAD) , odnosno suplemente,

2)Poliflorne i monoflorne čajne mešavine altajske regije

3)Preparati na bazi pčelinjih proizvda

4) Hladno ceđena biljna ulja autohtonih biljnih vrsta karakterističnih za Sibir i Altaj

4) Kozmetika posebne namene –„lekovita kozmetika

5) Dekorativna i zaštitna kozmetika bez prisustva štetnih supstanci

Sve ukupno u  ovom trenutku asortiman Ruleka čini preko 100 proizvoda koji su prepoznatljivi na tržištu prvenstveno zahvaljujući visokom stepenu efikasnosti koje ispoljavaju. Popularnost preparata Rulek biljne farmacije kontinuirano je u porastu.

Nakon niza godina prisustva na tržištu Srbije nabrojaćemo neke od njih koji su postali sinonim za proverenu efikasnost i delotvornost…

Ruski fito čaj Celebnaja Čaga ..po kvalitetu predstavlja reprezentativni uzorak altajske proizvodnje lekovitih čajeva. Pored fiito čaja Celebnaja čaga u istoj kategoriji fito čajeva postoje još  desetine različitih vrsta briketiranih lekovitih čajnih mešavina koji se u obliku lakorastopivih briketa vrlo jednostavno doziraju i koriste kao  pomoć kod određenih zdravstvenih tegoba. Nabrojaćemo samo neke…

Osteonorm sprečava taloženje soli na površin zglobova,

Imunorm ,služi za podizanje imunog odgovora.

Borovaja matka odgovorna za zdravlje reproduktivnih organa žena,

Glukonorm regulisanje nivoa glukoze u krvi

Aterobalans –stabilizacija krvnog pritiska,

Feminorm reguliše tegobe uzrokovane menopauzom, fitoslim, regulisanje telesne težine na bezbedan način,

Degripin , protiv virusnih i bakterijskih infekcija respiratornih puteva,

Pankrea , pomoć pankreasu,

Venodoks za čvrste i elastične krvne sudove,

Tiroidmaks i Tiroidmin za korigovanje lučenja hormona tiroidne žlezde

Pulmo aktiv smanjuje sekreciju obolelih disajnih puteva

Alergostopprirodni način u rešavanju problema uzrokovanih alergijskim realcijama

Pored kompozicija briketiranih fitočajeva koji u svom sastavu sadrže veliki broj različitih biljnih vrsta sinergetskog dejstva, kreme sa pčelinjim otrovom –Apitoksinom predstavljaju vrlo efikasnu gupu preparata za probleme koštano zglobnog sistema, krvnih sudova i promena na koži.

Apitoks forte, Venodoks fortei Apiderm forte u svom sastavu pored pčelinjeg otrova sadrže:, ulje oblepihe (pasijeg trna), pčelinji vosak, ulje kamfora, kokosovo ulje ekstrakt rena, ekstrakt lipe, ekstrakt sabeljnika, ekstrakt gaveza, kestena, mumia, ruse, propolis, pčelinji otrov (apitoksin).

Pčelinji otrov – apitoksin je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Sposobnost pčelinjeg otrova da smanjuje bol je bila poznata i zapažena među ljudima od davnina. Prilikom istraživanja svojstava pčelinjeg otrova utvrđeno je izraženo analgetičko delovanje apitoksina (poseduje mnogostruko snažnije dejstvo od novokaina). Apitoksin stimuliše lučenje prirodnog kortizola te se njegovom primenom, u pojedinim slučajevima, izbegava upotreba sintetčkih kortizonskih preparata, koji usled duže i nekontrolisane primene mogu izazvati ozbiljne zdravstvene poremećaje.

Otrov pčela ima svojstvo jačanja prirodne energije organizma, smanjuje negativne uticaje stresa, nadoknađuje energiju, obezbeđuje miran san, psihički mir, i dobro raspoloženje, čime se postiže poboljšanje kvaliteta zdravlja.

Kuriozitet predstavljaju polikomponentni suplementi popur Granday Čage (čaga reiši kordiceps) zatim Neurostabil, biljni asedativ koji ne remeti psihomotoričke funkcije, Neurostrong Gastrokalm, Altajski Almaz prečišćen altajski mumio u prirodnom smolastom obliku i još mnogi drugi o kojima možete saznati detaljnije u direktnom kontaktu sa Rulekom.

Koristeći već pomenute prednosti i mogućnosti da se iz Rusije uvezu najefikasnij proizvodi nameće se činjenica da su Preparati proizvedeni upotrebom najmodernije tehnologije, uz primenu međunarodnih i ruskih standarda o bezbednosti i kvalitetu prizvodnje; Većina proizvoda poseduju neophodnu sertifikaciju koju podrazumeva međunarodna trgovina; GOST, HACCP, GMP, ISO, HALALL.

Pored navedenih međunarodnih sertifikata,  svi Rulekovi preparati poseduju potrebne dokumente, zakonom propisanu sertifikaciju koja je karakteristična za odrđenu kategoriju preparata.

Biološki aktivni preparati Rulek biljne farmacije, pre nego što se pojave u srpskim apotekama, prolaze ispitivanje i kontrolu katedre za bromatologiju farmaceutskog fakulteta u Beogradu,koja daje svoje mišljenje i preporuke, nakon čega ih  Ministarstvo zdravlja Republike Srbije prihvata i registruje u svoju bazu. Praktičnu primenu preparata iz Rulekovog asortimana proizvoda prati i nadgleda Srpska zdravstvena organizacija. Ovako složen lanac kontrole kvaliteta svedoči da su preparati koje  Rulek predstavlja na polju biljne farmacije bezbedni i efikasni te da je kvalitet i sastav garantovan i kontinuiran.

Naš rusko-srpski tim konstantno se trudi da pružimo najkvalitetnije proizvode i informacije, a Vaše sugestije i komentare možete poslati na stranici KONTAKT

Srdačno Vas pozdravljamo,
Rusko-srpski tim RuLek RBF DOO.

Preparati iz ruske biljne apoteke

Naša preporuka