Prevencija onkoloških oboljenja

Pčelinjim otrovom protiv raka: Kako deluje apitoksin?

Tim naučnika Unirveziteta u Illinoisu, koje je predvodio Dipanjan Pan, pronašli su način kako zaustaviti rast ćelija raka, a rad je objavljen na konferenciji Američkog hemijskog društva


Iako je rad još u svojoj ranoj fazi pokazao je uspeh kod zaustavljanja raka dojke i kod rasta ćelija melanoma u laboratorijskim testiranjima. Pan je tehnikom koja koristi nanotehnologiju dostavljaju se sintetizirani elementi slični otrovu pčela i zmija.

Žaoka sa bočnim vrećicama u kojima je smešten apitoksin

Žaoka sa bočnim vrećicama u kojima je smešten apitoksin

Opšti problem kod ubrizgavanja otrova je da ne ostavi štetne posledice na organizam. Zgrušavanje krvi  i otekline, koje melittin glavni sastojak upčelinjem otrovu u određenim visokim dozama  uništava ćelijske membrane. To takođe može uzrokovati zgrušavanje krvi, oštećenja srčanog mišića i bol kod zdravih nervnih ćelija.

Velike doze u laboratorijskim uslovima pokazuju da svojstva otrova koji uništavaju ćelije raka mogu imati isti učinak i na zdrave ćelije na isti način kao što hemoterapija uzrokuje oštećenje ćelija i bolne nuspojave kod lečenje raka.

No, razvijena je tehnika koja izdvaja važne proteine i peptide otrova tako da se mogu koristiti za zaustavljanje rasta ćelija raka. Naučnici su u ovom istraživanju pronašli način kako da sintetišu ove korisne ćelije.

Čestice koje sadrže apitoksin posebno su pogodne za zaustavljanje raka maternice.

“To je upravo ono što nas zanima – to su ćelije odgovorne za metastaze i takođe odgovorne za to što ćelije raka rastu ponovno“, objasnili su.“Ako možemo ciljati još bolje koristeći ovu tehniku, mi potencijalno imamo bolji tretman raka.”

Za razliku od hemoterapije, ciljana tehnika bi u teoriji uticala samo na ćelije raka. Ako to uspemo, ta prirodna sredstva pronađena u otrovumogla bi postati temelj za borbu celog niza oboljenja od karcinoma.

Drevni tekstovi pokazuju kako su lekari iz tih vremena koristili otrov za lečenje godinama. Tako grčki pisac Plinije Stariji i pre nove ere opisujekorištenje pčelinjeg otrova kao leka za ćelavost. Lekari su koristili pčelinji otrov i kod lečenja gihta za liječenje Karla Velikog. Tradicionalnakineska medicina koristi otrov žaba u borbi protiv bolesti jetre, pluća, debelog crijeva i raka gušterače. Alternatvna medicinska praksa na Kubikoristi škorpionov otrov u borbi protiv tumora na mozgu.

(u tekstu korišćen materijal sajta pcelarstvo.hr)

Ruski biljni preparati sa pčelinjim otrovom (apitoksinom)

New
Apitoks Forte
Zatvori

APITOKS FORTE – mast protiv bolova u kostima, kičmi i zglobovima

2,620.00 RSD

Mast sa apitoksinom – pčelinjim otrovom, 50 ml.

APITOKS FORTE je ruska mast sa APITOKSINOM (pčelinjim otrovom) i dodatnim dejstvom sabeljnika i oblepihe. Apitoks blagotvorno utiče na bolesti radikulitisa, išijasa, artritisa, artroze, spondiloze (okoštavanje), gihta, povrede ligamenata, oboljenja kičmenog stuba (i drugih oboljenja koštano- zglobnog sistema), osteohondrosisa, ulceracije tkiva (rana koje nastaju kao posledica proširenih vena), hroničnih upalnih procesa, dekubitusa, rinitisa, sinusitisa itd.

apiderm-mast-protiv-psorijaze-svih-infekcija-koze
Zatvori

APIDERM – protiv psorijaze i svih infekcija kože

2,620.00 RSD

Mast sa apitoksinom – pčelinjim otrovom, 50 ml.

Unikatna ruska mast sa apitoksinom (pčelinjim otrovom), ekstraktom propolisa, altajskim mumiom, ekstraktom ruse, gaveza i lipe.

New
Mast za tretman proširenih vena, hemoroida i ekcema
Zatvori

VENODOKS FORTE – mast za probleme proširenih vena i hemoroida

Ocenjeno 5.00 od 5
2,290.00 RSD

Mast za tretman proširenih vena, hemoroida i ekcema – 50 ml.

VENODOKS FORTE ruska mast, blagotvorno utiče na posledice bolesti proširenih vena, hemoroida, otečenost nogu i uspešno ublažava nadražaje na koži uzrokovane ubodom insekata.

Eleminiše svrab i otekline.

Poboljšava cirkulaciju i poseduje snažno antiupalno dejstvo.

2 thoughts on “Pčelinjim otrovom protiv raka: Kako deluje apitoksin?

 1. Drage kolege,
  Ja sam Zoran Roksandic Dipl.Ing. Prehrambene Tehnologije i Nutricionista.Proizvodjac Funkcionalne hrane NUTRILANS.Inace zaljubljenik Ruske alternative ,biljaka –svega…
  Vas sajt je jednostavno savrsen.Stalno sam na netu,istrazujem i radim Doktorat iz Funkcionalne hrane.Iz aviona mogu da prepoznam prevare ,budalastine i trgovacku pricu gde nema ni Z od zdravlja. Vi sa vasim sajtom ste me jednostavno odusevili.Danas,popodne vec kupujem nesto za moju suprugu koja slabo spava i cesto je na Lexilijumu. SVAKA CAST I MOJI NAJLEPSI KOMPLIMENTI !

  1. RuLek kaže:

   Poštovani Zorane,

   Zahvaljujemo Vam se puno na lepim rečima, koje su nas podstakle da još više napredujemo.

   Rulek – Ruska biljna farmacija.

Ostavite odgovor