fbpx

Alergostop – Pomoć kod alergija

985.00 рсд

 

Alergostop – Pomoć kod stanja alergije

ALERGOSTOP je fitočaj namenjen osobama sklonim alergijama

Fitokompleks Alergostop koji je osmislila grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji vodi altajski fitocentar Alfit iz Barnaula. Snaga bilja iz netaknute sibirske prirode udružen sa naučnim saznanjima i tehnološkim dostignućima, čini model kojim se rešavaju specifične zdravstvene tegobe.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Alergeni su svuda prisutni, ali kada dospeju u organizam, ne izazivaju kod svake osobe specifičnu reakciju.

Alergijska reakcija je odgovor organizma alergične osobe na neke supstance i materije iz prirodnog okruženja koja inače za druge nisu štetne. Takve materije nazivaju se „alergenima“.

Alergiju pre svega treba shvatiti kao bolest modernog vremena. Nepovoljna ekološka situacija, neadekvatne terapije, rastuća upotreba sredstava hemijske industrije, stresne situacije koje narušavaju imuni odgovor značajno povećavaju osetljivost organizma na delovanje alergena.

Reakcija na alergene obično stvara upalu, koja izaziva različite simptome, kao što su ekcem, astma, kijavica, curenje nosa i mnoge druge.

Kod alergičnih osoba imuni sistem pogrešno „prepoznaje“ određeni alergen kao neprijatelja i počinje da stvara antitela kako bi se odbranio.

Takva antitela koja se nazivaju imunoglobulin E (IgE) vezuju se za mastocite kojih ima u izobilju pod površinom kože, u nosu, očima, plućima i gastrointestinalnom traktu. Kada antitela pronađu alergen i „savladaju ga“ izazivaju mastocite koji tada stvaraju moćna jedinjenja, uključujući histamin. To je zapravo mehanizam koji izaziva alergijsku reakciju.

Sastav: Trodelni dvozub, Ruski čaj (kiprej), Kopriva, Kamilica apotekarska, Vrbovica.

Trodelni dvozub i kopriva poseduje dokazano, kroz eksperimentalna klinička ispitivanja, antihistaminsko (antialergijsko) delovanje zbog smanjivanja količine histamina u sistemima periferne cirkulacije krvi, kao i u centra alergijske reakcije. Kamilica apotekarska i kiprej imaju antiupalno i antiinflamatorno delovanje, poboljšavaju procese mikrocirkulacije na mestu upalnog procesa.

Vrbovica i kamilica imaju za cilj umirujuće delovanje koje je neophodni faktor u saniranju alergijskih pojava. Antialergijski efikat se postiže i prilikom spoljašnje upotrebe u vidu obloga, ispiranja čajem, potapanja i sl.

Terapijske indikacije: U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, fitočaj Alergostop se preporučuje kao osnovno i pomoćno sredstvo u slučajevima:

  • profilakse i tretiranju svih oblika alergije;
  • koprivnjače;
  • bronhijalne asme;

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Način primene: 1 briket preliti 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Shodno potrebi doza se može povećati.

Dužina korišćenja: Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.

Pakovanje: 30 briketa.

Rok trajanja: 3 godine, od datuma utisnutog na pakovanju.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7đ, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …