fbpx

Apitoks forte mast – za koštano zglobni sistem

3,025.00 рсд

 

Unikatna ruska mast za poboljšanje stanja koštano zglobnog sistema

Ruska mast APITOKS FORTE sa apitoksinom obogaćena je ekstraktom ognecveta i uljem oblepihe – koji značajno poboljšavaju efikasnost i dejstvo pčelinjeg otrova, naročito kada je u pitanju pokretljivost koštano-zglobnog sistema kao i poboljšanje stanja kože.

Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transport aktivnih komponenti do najdubljih slojeva čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja. Zahvaljujući tome može se reći da je neophodna kao sastavni deo svaku kućne apoteke.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Ruska mast APITOKS FORTE sa apitoksinom obogaćena je ekstraktom ognecveta i uljem oblepihe – koji značajno poboljšavaju efikasnost i dejstvo pčelinjeg otrova, naročito kada je u pitanju ograničenje pokreta koštano-zglobnog sistema nastalog usled oboljenja ili povreda.

Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transport aktivnih komponenti do najdubljih slojeva čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja. Zahvaljujući tome može se reći da je neophodna kao sastavni deo svake kućne apoteke.

Aktivni sastojci: Apitoksin (pčelinji otrov), ulje oblepihe, ulje kamfora, ekstrakt ognecveta, ekstrakt gaveza, ekstrakt rena, ekstrakt lipe, propolis, kokosovo ulje i pčelinji vosak.

NAČIN DELOVANJA APITOKS FORTE MASTI:

Sinergetski spoj svih aktivnih sastojaka masti poboljšava i pojačava funkcije pojedinačnih komponenti.

Apitoksin – latinski naziv za otrov pčela. Iako otrov, u kontrolisanim količinama  bezbedan je i  veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja pčelinjeg otrova i sposobnost da smanjuje bol bila je poznata ljudima od davnina (doseže još iz vremena starog Egipta). Prilikom istraživanja utvrđeno je izraženo analgetičko delovanje – poseduje 50 puta snažnije dejstvo od novokaina. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Apitoksin stimuliše lučenje prirodnog kortizola te se njegovom primenom, u
pojedinim slučajevima može izbeći upotreba sintetičkih kortizonskih preparata.
Otrov pčela ima svojstvo jačanja prirodne energije organizma, smanjuje negativne uticaje stresa, nadoknađuje energiju.
Svojstva apitoksina:
– umiruje bol;
– ima izražen antiupalan efekat;
– poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima;
– poboljšava kvalitet kože tako što podstiče stvaranje sopstvenog kolagena i elastina u epidermalnom tkivu;
– pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva;
– smanjuje bolove u mišićima i ligamentima.
Apitoksin, kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt ognecveta, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrakt gaveza, ulje oblepihe, kamfora i ekstraktom propolisa) poseduje izvanredno svojstvo u o tklanjanju ožiljnog tkiva posle
hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina.
Apitoksin u ovakvoj kombinaciji lekovitih sastojaka intenzivno mogu i treba da koristite sportisti u periodu pripreme
i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, kao i u periodu oporavka od sportskih
povreda i upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima smanjuje osećaj umora, ubrzava razgradnju mlečne kiseline.

Ulje oblepihe (lat. Hippophae) je jedino poznato biljno ulje na svetu koje sadrži omega 3,6,7 i 9 masne kiseline. Kao najveći prirodni izvor karotenoida, neguje kožu, poboljšava propustljivost aktivnih sastojaka.

Ekstrakt rena (lat. Armoracia rusticana). Sloveni su gajili i koristili ovu biljku od IX veka, kao sredstvo za ublažavanje bolova u leđima. Ovaj ekstrakt je i danas važan sastojak mnogih masti i tinktura.

Ekstrakt lipe (lat. Tilia) U narodnoj medicini je poznata kao sredstvo protiv upala i bolnih stanja. Eksperimentalno je potvrđeno da ekstrakt lipe ima antimikrobno dejstvo, kao i umirujući i anksiolitički efekat.

Ognecvet je veoma poznata biljka kod travara i lekara u Rusiji i sadrže ga gotovo svi preparati namenjeni koštano-zglobnom sistemu. U ruskom narodu biljka ima naziv „zglobavka“ jer doprinosi boljem funkcionisanju zglobova i kostiju. Savremena medicina je potvrdila zapažanja predaka i intenzivno koristi blagodeti ove biljke.

Ulje kamfora u kombinaciji sa propolisom odlikuje se izvanrednim delovanjem na koštano-zglobni sistem stimulišući prirodne spo sobnosti za zaustavljanje upalnih procesa.

Mast APITOKS FORTE je napravljena metodom hladne prerade, te su zbog tehnološkog postupka u toku izrade, sačuvane sve aktivne komponente biljaka. Zahvaljujući preciznoj recepturi, prilikom aplikacije ne izaziva neprijatne manifestacije na koži poput pečenja, hlađenja i štipanja.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN APITOKS FORTE?

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti  APITOKS FORTE u sledećim stanjima:
– artritis, poliartritis, artroza, okoštavanje;
– radikulitis;
– međurebarne neuralgije;
– giht;
– mialgija;
– poboljšavanje pokretljivosti zglobova;
– reumatske tegobe i išijalgije;
– traume, udari, uboji, hematomi;
– sve vrste povreda ligamenata;
– rane nastale usled dugotrajnog ležanja i posledica dijabetesa;
– kod mastopatije (nanosi se bez masaže);
– kod glavobolje (izmasirati slepoočnice i potiljak);
– kod rinitisa, sinuzitisa, (naneti mast u nosnu šupljinu, masirati regiju sinusa);
– kod prehlade (na oblast grla, grudi, leđa, između očiju);
– kao osnova za masažu;
– za osobe koje se bave sportom i baletom kao prirodno sredstvo poboljšanja rada mišića.

APITOKS FORTE MAST može da se komobinuje sa ostalim lekovitim biljem i lekovima.

Postižu se najbolji rezultati u kombinaciji sa ruskim fitočajem OSTEONORM.

KAKO SE PRAVILNO KORISTI APITOKS FORTE MAST?

Način primene: Nanositi na bolno mesto 2-4 puta u toku dana. U cilju postizanja boljeg efekta, tretirana mesta se mogu dodatno utopliti. Regija proširenih vena se ne utopljava i ne masira.

Kontraindikacije: Alergija na pčelinji otrov. Individualna preosetljivost na sastojke masti.

Preporuka: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu masti i sačekati 60 minuta. Ukoliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, mast možete bezbedno koristiti.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Pakovanje: 50 ml.

Rok trajanja: 2 godine od datuma utisnutog na pakovanju.

Način čuvanja: Na suvom i tamnom mestu, na temperaturi ne većoj od 20 stepeni.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dukument namenjen je samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje.

Možda će vam se svideti …