fbpx

Celebnaja Čaga čaj – medicinska gljiva čaga + ekstrakt čage

989.00 рсд

Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u kliničkoj praksi čagu svrstava u ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene tehnologije i naučnih dostignuća.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Usitnjena nativna medicinska gljiva ČAGA sa gustim ekstraktom gljive ČAGA

Monoflorni ruski fitočaj ČAGA Celebnaja + ekstrakt Čage, sa altajskih planina osmislila je grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča  Korepanova, onkologa, ginekologa,profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.
Načelnik medicinskog centra Alfit iz Barnaula na Altaju, dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov u kliničkoj praksi ČAGU svrstava u ključni sastojak terapije svojih onkoloških pacijenata.
ČAGA je gljiva koja raste na drvetu sibirske breze. Gljiva ČAGA vezuje za sebe lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži preko 200 nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.
ČAGA najčešće raste u severnim krajevima Sibira, gde se temperatura spušta i do -60°C. Sibirska divlja ČAGA se bere nakon određene starosti, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon nekoliko godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci u ČAGI neophodnog farmakološkog nivoa.
ČAGA je bogata polisaharidima, a pre svega beta glukanom, triterpenima (među njima i lanosterol), sterolima, saponinima, inotodiolima, kiselinama, enzimima i betulinskom kiselinom, koja se sadrži u kori breze, odakle stiže u ČAGU. Betulinska kiselina ima klinički dokazano svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih. Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale, što se pokazalo efikasno u praksi kod velikog broja ljudi u Japanu, koji su upotrebljavali ČAGU. Istovremeno Južno Korejska istraživanja pripisuju antikarcinomno delovanje beta-glukanu iz ČAGE i kao najlekovitiju, sibirsku ČAGE koriste u onkološkim centrima Južne Koreje, gde je problem karcinoma izražen zbog učestalih radioloških zagađenja nastalih ispitivanjem nuklearnog oružja u neposrednoj blizini. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da ČAGU upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.
Sve veća potražnja za visokokvalitetnom ČAGOM dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinkom smislu (gljiva određenih starosnih granica) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja. Farmakološka fabrika Galen je jedna od najpoznatijih na Altaju pre svega po kvalitetu ČAGE i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanci u istoj.
Sastav: Divlja sibirska ČAGA (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena po proizvođačkoj specifikaciji, gusti ekstrakt ČAGE.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENJEN fitočaj ČAGA – Celebnaja?
U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, prema naučnim saznanjima i studijama fitočaj ČAGU CELEBNAJU
može preporučiti lekar kao sredstvo u slučajevima:

– onkološke bolesti;
– deficit imuniteta;
– hemo i radioterapije;
– oboljenja gastroenterološkog sistema;
– oboljenja jetre;
– dijabetes;
– kandida;
– anemija;
– sinteza D3 vitamina;
– hronični upalni procesi;
– psorijaza;
– ekcemi;
– imuna i autoimuna oboljenja.

KAKO PRAVILNO KORISTITI fitočaj ČAGA – celebnaja?
Način primene:
Uobičajena doza koja je napisana na pakovanju uvek je doza za prevenciju nastanka oboljenja.
1-2 kafene kašike preliti sa šoljom vrele vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.
Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).
Za minimalni period korišćenja , preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period
upotrebe se može produžiti neograničeno, ukoliko se za time ukaže potreba.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

GDE SE PROIZVODI?
Farmaceutska fabrika Galen, g. Barnaul, Ruska Federacija.

Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.
Pakovanje: 50 grama.
Rok trajanja: Tri godine od datuma označenog na ambalaži.
Način čuvanja: na suvom i tamnom mestu, na temperaturi ne većoj od 25°C.
Uvoznik i distributer: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 Đ, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da služi kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.
*Pisha E. Method for selectivity inhibiting melanoma, using betulinic acid. Nat.med.1995. Vol.1. P. 1046-1051.

Možda će vam se svideti …