fbpx

Dimstop – Pomoć plućima i disajnim putevima

1,195.00 рсд

DIMSTOP – Pomoć plućima i disajnim putevima

DIMSTOP je fitokompleks koji je osmislila grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u gradu Barnaul, u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, uz pomoć savremenih naučnih saznanja.

DIMSTOP je upravo namenjen pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

PUŠENJE I DUVANSKI DIM

 Duvan sadrži više od 4000 štetnih supstanci, a za 50 je dokazano da imaju kancerogena svojstva. Pušenje duvana je faktor rizika za nastajanje mnogih bolesti (bolesti disajnih organa, kardiovaskularne bolesti; pušenje negativno utiče na reproduktivno zdravlje…). Pored aktivne upotrebe duvana, pasivno pušenje nije ništa manje opasno, jer duvanski dim sadrži iste toksične elemente koje pušač udiše kroz cigaretu, a neke čak i u većoj koncentraciji. Efekti duvanskog dima se sabiraju tokom celog života, zbog toga što su mnogim hemijskim jedinjenjima iz duvanskog dima potrebne godine da se eliminišu iz organizma. Zato i nije čudo što je pušenje drugi po redu uzrok smrti u svetu.

U Srbiji, prema zvaničnim podacima, puši 35% građana starijih od 15 godina, a ovaj broj je sličan i u Rusiji. Godišnje od posledica pušenja u svetu umre čak 5.400.000 ljudi!

Suština odvikavanja od pušenja je promena načina ponašanja i usvajanje zdravijih životnih stilova: ishrana, kretanje, dobar san… U vezi sa tim, ne treba zanemariti ni pomoć prirode u čišćenju organizma od štetnih materija iz duvanskog dima.

Sastav: fermentisani zeleni čaj, oman, eukaliptus okrugli, podbel, močvarna končara, čaga (sibirka medicinska gljiva), japanska sofora.

Esencijalna ulja iz omana i okruglog eukaliptusa deluju protivupalno i podstiču izbacivanje sluzi iz pluća. I podbel deluje protiv upala (antiinflamatorno dejstvo). I jedna i druga biljka poznate su po sposobnosti da čiste i jačaju sistem organa za disanje (respiratorni sistem).

Močvarna končara i japanska sofora (poznata i kao japanski bagrem) poboljšavaju protok limfe u tkivima i organima, što je veoma važno, jer limfni sistem ima značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema: zadužen je, između ostalog, za odvođenje konačnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogućava ćelijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da „stignu“ na mesto gde treba da deluju. Čišćenje limfnog sistem bitno poboljšava rad svih organa u organizmu.

Čaga deluje preventivno na pojavu raka pluća, jednjaka, želuca, jetre i gušterače, čisti jetru od nagomilanih štetnih materija, poboljšava mikrocirkulaciju, jača imunitet.

Terapijske indikacije: 

– Alergijski kašalj
– Sklonost ka bolestima pluća i bronhija
– Upala pluća
– Bronhitis
– Laringo faringitis
– Socijalni faktori (pasivno pušenje)
– razmešava nakupljeni sekret i pospešuje iskašljavanje
– glatke mišiće bronhija
– Hronične bronhijalne patologije (ponovljeni bronhitis, hronična pneumonija)
– Kompleksna terapija bronhijalne astme
– Respiratorne alergoze
– Pušačima kao pomoć u odvikavanju od pušenja

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Način primene: 1 briket preliti sa 1 šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Dužina korišćenja: Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe upotreba se može produžiti.

Pakovanje: 30 briketa.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i  odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7đ, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …