fbpx

Fitoren – Za izbacivanje kamena i peska iz urinarnog trakta

2,545.00 рсд

 

FITOREN – otapanje i izbacivanje kamena i peska

Izbacivanje kamena i peska. Urinarne infekcije

Fitoren je efikasno sredstvo pomoći u radu bubrega kod osoba sa neizbalansiranom ishranom, nedovoljnim kretanjem i lošim navikama (alkohol, pušenje).

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Značaj bubrega je toliko veliki da  funcionisanje organizma nije moguće bez njihovog pravilnog i urednog rada.

Bubrezi 24 časa dnevno preko urina  uklanjaju višak vode iz organizma, regulišu koncentraciju soli, kalijuma i natrijuma i rade sistemom  filtracije  organizma. Imaju svoju ulogu u regulaciji krvnog pritiska i učetvuju u radu endokrinog sistema.

Postoji nekoliko faktora koji mogu dovesti do pojave oboljenja bubrega: upale i bakterijske infekcije, prehlade, pad imuniteta ili nepravilna farmakoterapija, nedovoljni unos tečnosti (ili neadekvatne tečnosti: gazirani sokovi, voda lošeg kvaliteta i t.d.), neka hronična oboljenja (npr dijabetes) i tako dalje.

Posebnu pažnju obraćamo na problem stvaranja kamena i peska koji najčešće se povezuje sa nedovoljnim unosom vode kao i  njenim kvalitetom, genetskim faktorima, nepravilnom PH sredinom unutar samog bubrega i hroničnim upalnim procesima.

AKTIVNI SASTOJCI:
Tableta od 790 mg sadrži: brusnica (list), medveđe grožđe (uva), rastavić, sladić (ekstrat korena), breza (list), kalijum-hlorid, peršun (list), vitamin C, maslačak (koren), detelina, L-arginin, bromelain, magnezijum-oksid, cink-oksid.

NAČIN DELOVANJA FITOREN  kompleksa:

FITOREN je fitokompleks čiji prirodni sastav u kombinaciji sa savremenim tehnologijama ekstrakcije ispoljava visoku efikasnost. Ovaj fitokompleks zahvaljujući bogatom biljnom sastavu,  uz dopunu aminokiselina i vitalno važnih za funkciju bubrega mikroelemenata ima snažan protivupalni efekat. Deluje kao antiseptik na bubrege i mokraćne kanale. Poseduje blaga diuretička svojstva, sprečava stvaranje kamena. Snažno antiinflamatorno delovanje čini ga od velike koristi u slučajevima akutnih i hroničnih urinarnih infekcija  izazvanih različitim vrstama bakterija.

Prepoznatljivo je sinegertsko delovanje ove grupe biljaka u slučaju pojave peska i kamena.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN FITOREN?

Lekar ili farmaceut može preporučiti FITOREN u sledećim stanjima:

pijelonefritis i nefritis;
cistitis;
– akutna ili hronična upala mokraćnih puteva;
– uporne infekcije urinarnog sistema;
– kamen i pesak u bubrezima i mokraćnim putevima (dozu određuje lekar);
– intoksikacija organizma;
kod čestih otoka nepoznate etiologije;
– visok krvni pritisak;
disfunkcije bubrega različite etiologije;
policistični bubrezi;
– preventiva razvoja bolesti bubrega kod osoba obolelih od dijabetesa.

FITOREN može da se kombinuje sa svim lekovima i hranom. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

SERTIFIKATI: HACCAP, ISO, GMP, HALAL.

NAZIV PROIZVODA: FITOREN tablete.

Neto količina: 90 tableta.

KAKO PRAVILNO KORISTITI FITOREN?

Način upotrebe:

Uobičajena doza: 2 tablete 2 puta dnevno. Kod dijagnoze kamena u bubregu neophodna je konsultacija lekara pre korišćenja lekovitog bilja i fitokompleksa.

Uobičajena doza za izbacivanje peska i kamena manjeg od 5mm: 2 tablete 3 puta dnevno.

Za kamen veći od 5 mm: 1 tableta 2-3 puta dnevno.

U oba slučaja je nephodan unos čiste negazirane vode 0,30 ml dnevno na svaki kilogram telesne težine.

Lekar ili farmaceut može prilagoditi dozu u skladu sa individualnim potrebama.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

Prepoučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe ruskog proizvođača gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije.

Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENjA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata  laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog Mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda I odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su označene informacije kranjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Upotrebu tableta FITOREN  odobrilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 9922/2021 od 02.12.2021. godine.

ROK TRAJANjA: Utisnut na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvođač: Farmaceutska kompanija „Art Lajf“, Tomsk, Ruska Federacija.

Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 đ, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da služi kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …