fbpx

Ginekonorm + Mastonorm

2,167.00 рсд

AKCIJA (do isteka zaliha) GINEKONORM + MASTONORM KAPSULE

GinekoNorm – Za žensko reproduktivno zdravlje

MastoNorm – Za poboljšanje funkcionalnosti mlečnih žlezda

Ginekonorm kapsule

GinekoNorm doprinosi boljem zdravlju i funkcionisanju ženskih reproduktivnih organa.
Koncept korišćenja lekovitog bilja kod ginekoloških oboljenja je zasnovan na sposobnosti lekovitog bilja da deluju kao regulator na mnoge funkcije ženskog reproduktivnog sistema. Pre svega tu spada sposobnost lekovitih supstanci iz bilja da regulišu rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem (endokrini sistem), što je od presudnog značaja kada se radi o bolestima ženskih reproduktivnih organa.

Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogućuje značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.
Kvalitet bilja, samoniklog i poreklom sa Altajskih planina, garantuje visoki sadržaj biološki aktivnih supstanci.

Recepturu fitokompleksa GinekoNorm je osmislio ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Sergej Valerjevič Korepanov. Lekovito delovanje fitokomleksa GinekoNorm je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajski kraj, Rusija, gde se GinekoNorm aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadeset godina.

SASTAV: virak, cvet nevena, brdska materica, hajdučka trava, cvet hmelja.

NAČIN DELOVANjA GINEKONORM-a:

Borovaja matka  kao lekovita biljka u savremenoj medicini se koristi za lečenje inflamatornih (zapaljenskih) ginekoloških oboljenja, fibroma materice, steriliteta, toksikoze,  poremećaja ciklusa, adhezija (začepljenja i zapaljenja jajovoda). Poseban hemijski sastav biljke objašnjava njenu primenu u ove svrhe i izvanredno delovanje na gore navedene probleme.

Virak poseduje diuretičko, antiinflamatorno (antiupalno) i zaceljujuće dejstvo.

Hajdučka trava ima antiinflamatorno (antiupalno), spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam), antimikrobno, antialergijsko i zaceljujuće dejstvo.

Neven se koristi u medicinske svrhe kao antiseptičko, antiupalno i zaceljujuće sredstvo.

Preparati dobijeni od cvetova hmelja primenjuju se kod ginekoloških oboljenja – poremećaja i izostanka ciklusa (amenoreje), hipomenstrualnog sindroma koji prati estrogenska insuficijencija jajnika, algodismenoreje.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN GINEKONORM

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti GinekoNorm u slučajevima:

 •  fibrom i miom materice;
 • cervikalna erozija;
 • adhezije (začepljenje i upale jajovoda) različite etiologije;
 • sterilitet;
 • poremećaji ciklusa;
 • predmenstrualni sindrom;
 • salpingitis;
 • pielonefritis.

Fitokompleks GinekoNorm može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Način primene: 2 kapsule 2-4 puta dnevno, 30 minuta pre jela.

Pakovanje: 90 kapsula.

Rok trajanja: 2 godine, od datuma utisnutog na pakovanju.

Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.

Mastonorm kapsule

Mastonorm je fitokompleks koji doprinosi boljem zdravlju i funkcionisanju mlečnih žlezda.

Koncept korišćenja lekovitog bilja kod oboljenja mlečnih žlezda i ženskih reproduktivnih organa je zasnovan na sposobnosti lekovitog bilja da deluju u vidu regulatora na mnoge funkcije  reproduktivnog ženskog sistema.
Pre svega je poznata delotvornost lekovitih biljnih supstanci na endokrini sistem, što je od presudnog značaja kada se radi o poremećaju rada mlečnih žlezda jer se njihov rad neposredno reguliše funkcijom žlezda sa unutrašnjim lučenjem.
Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogućava značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.
Posebno je važno napomenuti da kvalitet samoniklog bilja, garantuje visok sadržaj farmakološki aktivnih supstanci.

Recepturu fitokompleksa MastoNorm osmislio je ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Sergej Valerjevič Korepanov. Lekovito delovanje fitokompleksa MastoNorm je istraženo u ruskom fitocentru “Alfit”, Barnaul, Altajski kraj, Rusija, gde se MastoNorm aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadeset godina.

SASTAV: borovaja matka (brdska materica), ribizla (list), cvet hmelja, crveni koren, jurnica.

NAČIN DELOVANjA MASTONORM-a:

Biljke koje ulaze u sastav kompleksa MastoNorm, imaju umirujuće, antiinflamatorno (antiupalno), blagoanalgetsko (umanjuju bol) dejstvo.

Borovaja matka (brdska materica) kao lekovita biljka koristi se za lečenje ginekoloških oboljenja koja su povezana sa upalnim procesima, fibroma materice, steriliteta,neplodnosti, toksikoze,  poremećaja ciklusa, adhezija (začepljenja i zapaljenja jajovoda). Poseban hemijski sastav biljke objašnjava njenu široku primenu i izvanredno delovanje kod više navedenih problema. Posebno se aktivno primenjuje u lekarskoj praksi zadnjih dvadeset godina, kada je njena upotreba potvrđena kliničkom primenom. Važna je uloga ove biljke kao regulatora funkcije ednokrinog sistema, t.j.  sposobnost regulisanja rada hormonalnog sistema žena.

Ribizla (list) poseduje sposobnost regulisanja dishormonoze (disbalansa rada hormonalnog sistema) koja je uzrok nastanka mastopatije. Takođe ispoljava dekongestivni (umanjuje otečenost) efekat, čime se smanjuje neprijatan osećaj u dojkama.

Preparati dobijeni od cveta hmelja deluju umirujuće, smanjuju napetost, a primenjuju se i kod ginekoloških oboljenja– poremećaja ciklusa (amenoreje), hipomenstrualnog sindroma koji prati  estrogenska insuficijencija jajnika, algodismenoreje.

Crveni koren je izvanredna po hemijskom sastavu i retka endemska biljka Altaja koja poseduje sposobnost regulacije polnih hormona. Unikatna je i kao adaptogen, reguliše rad imunog sistema,a u ruskoj narodnoj medicini poznata je i kao lek kod neplodnosti. Kao lekovito sredstvo koristi se i u kineskoj medicini.

Jurnica deluje umirujuće, smanjuje nervozu i napetost, poboljšava funkcionalnost centralnog nervnog sistema.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN MASTONORM

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučitiMastoNorm u sledećim stanjima:

 • fibrozno-cistična mastopatija;
 • mastalgija;
 • prevencija mastopatije;
 • mastopatija (displazija dojki);
 • rehabilitacija posle postporođajnog mastitisa;
 • predmenstrualni sindrom.

Fitokomleks MastoNorm može se kombinovati sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Način primene: 2 kapsule 2-5 puta dnevno uz obrok.

Pakovanje: 90 kapsula.

Rok trajanja: 2 godine, od datuma utisnutog na pakovanju.

Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dukument namenjen je samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje.