fbpx

Imunorm – Podstiče rad imunog sistema

1,277.00 рсд

Nema na zalihama

 

IMUNORM – Imunostimulans

Imuni sistem je komplikovan sistem odbrane organizma od svih patoloških uzročnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine.

U Altajskom fitocentru „Alfit“, koji se nalazi u gradu Barnaul, administrativnom centru ove oblasti, napravljena je posebna mešavina endemskog bilja koja se u vidu čaja koristi za jačanje imunološkog odgovora organizma.

Nema na zalihama

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Imuni sistem je složeni sistem odbrane organizma od svih patoloških uzročnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine. Slabljenje ovog odbrambenog mehanizma nije neobična pojava i moguće ga je tretirati i vratiti u normalno stanje.
Fitokompleks Imunorm osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na čelu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevičem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rukovodi fitocentrom u Barnaulu.
Lekovitost bilja iz ekološke zone Altaja i Sibira potpomognuta naučnim saznanjima i tehnološkim dostignućima, predstavlja uspešan model kojim se rešavaju specifične zdravstvene tegobe pacijenata. U naprednom tehnološkom smislu, primenjuje se ultrazvučna ekstrakcija lekovitog bilja, čijom se primenom povećava procenat lekovitih i aktivnih supstanci. Efikasnost upotrebe Imunorm fitokompleksa u praksi je potvrđena u regionaliom kliničkom centru u Barnaulu.
Lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks IMUNORM od davnina je poznato po svojim izvanrednim imunomodulirajućim svojstvima.Klasična, i savremena farmaceutska industrija aktivno koriste ove biljke u korigovanju svih stanja povezanih sa manjkom sposobnosti imunološkog sistema. Fitokompleks Imunorm je uveden u svakodnevnu praksu korišćenja za pacijente medicinskog centra „Alfit“ pre 15 godina.

SASTAV: zlatni koren, virak, badan, levzeja, šipurak, kopriva.

Altajsko bilje koje ulazi u sastav fitokompleksa Imunorm, pretežno je samoniklo i slobodno od kontaminacije herbicidima i pesticidima.

NAČIN DELOVANjA RUSKOG FITOČAJA IMUNORM:
Zlatni koren (Radiola rosea) je bogata glikozidima, koji pozitivno utiču na rad srca,smiruju nervni sistem, a imaju i diuretička svojstva. Flavanoidi u sastavu Zlatnog korena su korisni za kardiovaskularni sistem, jačaju zidove krvnih sudova i poboljšavaju njihovu elastičnost. Veruje se da medvedi nakon zimske hibernacije vole da se hrane ovim korenom zato što time brzo nadohnađuju izgubljenu energiju i time podstiču razne metaboličke procese.

Levzeja ili koren marala t.j. jelen trava ima široko primenu u slučajevima iscrpljenosti, velikog umora, lošeg raspoloženja, odsustva elana, glavobolje, lošeg sna, smanjenog apetita, smanjene polne aktivnosti, čestih respiratornih i virusnih oboljenja.

Virak poseduje izraženu antiupalnu aktivnost, ispoljava medicinski dokazano regenerativno delovanje na organizam. Nezamenljiv je u periodima oporavka nakon bolesti.

Šipurak poboljšava i stimuliše procese razmene materija u organizmu, potpomaže sintezu hormona, poseduje poznata antiupalna svojstva, nezamenljiv je izvor vitamina. Surovi klimatski uslovi u kojima šipurak raste na Altaju, čine da njegov plod bude i do 300% bogatiji aktivnim biološkim materijama upoređenju sa vrstama koje su odgajane u južnijim predelima.

Badan je još jedna altajska biljka poznata u medicini. Dokazana su njena antiupalna i antimikrobna svojstva, kao i sposobnost da ojača zidove krvnih sudova.

Kopriva je poznata kao lekovita biljka u mnogim tradicionalnim mešavinama, ispoljava antiupalna i antiseptička svojstva. Izvanredno deluje na anemična stanja. Preporučuje se za jačanje ženskog reproduktivnog sistema, protiv anemije, za zaustavljanje krvarenja, a primenom spolja pospešuje proces zarastanja rana.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN RUSKI FITOČAJ IMUNORM?
U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, lekari preporučuju pacijentima ruski fitočaj Imunorm kao osnovno i pomoćno sredstvo u slučajevima:

• Virusne infekcije (uključujući koronovirusne infekcije);
• Bakterijske infekcije;
• Pad imuniteta izazvan stresom, psihičkim ili fizičkim naporom;
• Česta komplikovana oboljenja respiratornog (disajnog) sistema u akutnom i hroničnom stadijumu;
• Hronična oboljenja respiratornog sistema u periodu remisije;
• Promene imunog sistema u pubertetu;
• Hronični upalni procesi urogenitalnog sistema kod žena i muškaraca;
• Smanjena funkcija žlezda sa unutrašnjim lučenjem;
• Preuranjeni klimaks;
• Opasnost od razvoja onkoloških oboljenja.
Ruski fitočaj Imunorm može da se kombinuje sa drugim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: IMUNORM, ruski fitočaj.
Neto težina: 60 gr (jedan briket sadrži 2 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RUSKI FITOČAJ IMUNORM?
Način upotrebe: 1 briket preliti sa šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane. U slučaju potrebe period kontinuirane upotrebe se može produžiti. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.
Ruski proizvođač upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Za minimalni period korišćenja navodi se primena ovog fitokompleksa u trajanju od 3 meseca, više puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti ukoliko postoji potreba.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, tudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

UPOZORENjA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponente proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANjE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Nine Kirsanove 15, Beograd, Srbija.

Možda će vam se svideti …