fbpx
BESPLATNA poštarina za sve porudžbine preko 3000 din / Za sva pitanja pozovite nas na +381 (0) 63 3000 60/ Konsultacije lekara: +381 64 448 0055 |Kontakt mejl: kancelarija@rulek.rs

Mumio Altajski almaz

795.00 рсд

Nema na zalihama

Sveobuhvatna pomoć organizmu.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: maa1 Kategorije: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

MUMIO se u medicinske svrhe koristi poslednjih 3000 godina. Lekovita svojstva Mumia su posebno istražena u kineskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini. U kineskim traktatima drevne medicine mumio su nazivali «planinske suze», u Indiji šilajit. Od 17. do početka 20. veka mumio je bio značajna stavka u trgovinskoj razmeni između Altajske regije Rusije i Kine.
Nažalost, i danas kao i u prethodnim vekovima, mumio je izuzetno lako falsifkovati dodavanjem supstanci koje ne pripadaju njegovom prirodnom sastavu. Nekada se dodavala čađ, ugalj i neke druge komponente koje se lako utapaju u smolasti oblik mumia, a danas se uspešno dodaju različite hemijske supstance koje je još teže raspoznati , a koje smanjuju količinu mumia i čine ga manje efikasnim. Zbog ovih razloga ALTAJSKI ALMAZ MUMIO je predstavljen u svom prirodnom obliku kao smolasto jedinjenje bez veštački dodatih komponenti koje umanjuju efiksnost i povećavaju masu proizvoda. U prirodi se mumio nalazi u planinskim predelima. Poreklo je poznato u smislu lokacije, ali u stručnim krugovima još uvek se obimno diskutuje o nastanku te supstance. Ni jedna od teorija nije priznata kao vodeća, samim tim poreklo «planinskih suza» se i dalje smatra nejasnim. Bez obzira na to hemijski sastav mumia se posebno istražuje kao i njegovo delovanje na žive organizme.
Mumio (mumie) sadrži veoma retke minerale, masne kiseline, šest amino kiselina, prirodne steroide, vitamine A, B, C i P (citrine), fosfolipide, polifenol komplekse i terpenoide. Takođe su prisutni u tragovima makroelementi (kobalt, nikl, bakar, cink, mangan, hrom, gvožđe, magnezijum, i drugi). Ukupno je u sastavu mumia do danas pronađeno više od 80 važnih biološki aktivnih supstanci. U zavisnosti od porekla mumia (Rusija, Indija i Kirgistan) hemijski sastav varira, ali i dalje dominira mišljenje da je ALTAJSKI MUMIO najkvalitetniji i najefikasniji po svom delovanju, ako je originalan bez dodatih spoljnih supstanci. Boja mu je tamna ili kestenjasto mrka, a ukus blago gorak, miris izuzetno specifičan a smatra se čak i za neprijatan.

SASTAV: 100% nativan altajski mumio, prečišćen, bez aditiva.

NAČIN DELOVANjA:
Način delovanja mumia je zasnovan na već hiljadama godina poznatim i potvrđenim svojstvima:
stimuliše imunitet;
antibakterijska, antivirusna svojstva (štiti organizam od virusnih i bakterijskih infekcija);
regeneriše i obnavlja ćelije vezivnog tkiva i hrskavica;
protivupalno (blagotvorno utiče na upalne procese zbog svog organsko – mineralnog kompleksa koji se sastoji od masnih kiselina, magnezijuma, bakra, kalcijuma i cinka);
otklanja bolove;
povećava plodnost kod žena i muškaraca;
– poboljšava metabolizam ćelija i utiče na povećanje lučenja kolagena, široko se primenjuje u kozmetologiji.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENJEN NATIVNI MUMIO ALTAJSKI ALMAZ?
Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti NATIVNI MUMIO ALTAJSKI ALMAZ u sledećim stanjima:
autoimuna oboljenja, uključujući alergije;
oboljenja koštano-zglobnog sistema: osteopenija i osteoporoza, prelomi, različite komplikacije uključujući komplikovane prelome kičme i kukova; upalne procese: išijas, reumatoidni artritis;
– kardiovaskularna oboljenja: tromboza, proširene vene, slabost i krhkost krvnih sudova, nepravilnost rada srčanog mišića;
bolesti pluća i organa za disanje;
oboljenje jetre i digestivnog trakta: gastritis, kolitis, Kronova bolest, čir, simptom nervoznih creva, kamen u žuči;
bolesti bubrega i bešike: uporne urinarne infekcije bubrega, bešike i mokraćnih kanala;
kožna oboljenja: dermatitis, psorijaza, ekcemi, hematomi, gnojne rane, opekotine, posekotine, čirevi;
ginekologija: vaginalna kandidijaza, bakterijska vaginoza, mešovite vaginalne infekcije, promene na sluzokoži grlića materice, ciste na jajnicima, neplodnost, preventiva nastanka onkoloških oboljenja polne sfere (u kombinaciji sa FEMINORMAL vaginaletama);
– oštećenje nervnog sistema, glavobolja, neuralgija, nesanica, vrtoglavica, neuroza, anksioznost;
sinusitis, rinitis;
– opadanje kose (kao dodatak šamponu, balzamu ili vodi za spoljašnju upotrebu);
– kožnih promena: bore, celulit, pigmentne fleke (kao dodatak u kremi ili vodi za spoljašnju upotrebu);
– opšta hronična slabost organizma nepoznate etiologije, kao i oporavak nakon teških prelažnih bolesti;
– osobama u zrelom dobu kao dodatna pomoć funkcionisanju organizma, preventive preloma kostiju i razvoja hroničnih oboljenja povezanih sa prirodnim procesima starenja organizma.
ALTAJSKI ALMAZ – MUMIO se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

NAZIV PROIZVODA: MUMIO ALTAJSKI ALMAZ, prečišćena nativna smola bez veštačkih dodataka.

Neto koičina: 5 gr. (5000 mg)

KAKO PRAVILNO KORISTITI MUMIO ALTAJSKI ALMAZ?

0.2 g mumia rastvoriti u 200 ml vode. Piti 2-4 puta dnevno. Najčešći način upotrebe nativne mumio smole koja se tradicionalno koristi u Rusiji je sledeći: 5 gr mumio se rastvori u 5 litara čiste negazirane vode. Rastvor se čuva u frižideru i koristi se po 200 ml 2 do 4 puta dnevno. Rastvor za ispiranje nosa: 0.2 gr mumia se rastvori u 200 ml fiziološkog rastvora pa se ispira nos 2 puta nevno. Za pripremu u kozmetologiji: Dodati u kremu, šampon, balzam za kosu ili vodu u proporciji 1:200 /1 gr mumia se dodaje na 200 gr kozmetičkog sredstva). Pogodno za dužu vremensku upotrebu.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda: trebalo bi upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije;  poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom i pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na sastav ili komponente mumie.

ROK TRAJANjA: Pet godina od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANjA: Na temperaturi od +5 do +25 stepeni na suvom i tamnom mestu. Na većim temperaturama mumio postaje plastičniji što ne umanjuje njegova lekovita svojstva.

Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i  odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: „OOO Grinvud“, Altaйskiй kraй, g. Barnaul, prospekt Kalinina, 67 G. Ruska Federacija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …