fbpx

Osteonorm – Pomoć kod koštano zglobnih problema

1,277.00 рсд

OSTEONORM – Za bolju funkciju kostno-zglobnog sistema

OSTEONORM fitokompleks je stvoren po staroaltajskom receptu za kostobolju. Ovaj recept je zapisao početkom 19. veka sveštenik, otac Makarije, budući vladika i svetitelj.

U surovim uslovima Altaja i Sibira zapaljenski procesi koštano- zglobnog sistema, poput artritisa, predstavljaju čest zdravstveni problem, kao i okoštavanje, nagomilavanje soli i sl.

Mešavina biljaka ovog proizvoda blagotvorno deluje kod problema koštano-zglobnog sistema, i pomaže u sprečavanju ozbiljnijih oblika istih.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Efikasnost lekovitog bilja u terapiji mnogih oboljenja, od davnina je poznata u tradicionalnoj medicini.
Ovaj na prvi pogled jednostavan ali vekovima dokazano efikasan recept za koštano-zglobni sistem zapisao je početkom 19. veka sveštenik, otac Makarije, budući vladika i svetitelj. Oboljenja koštano-zglobnog sistema iz godine u godinu postaju sve učestalija. Stručno objašnjenje je civilizacijske prirode: katastrofalni manjak kretanja od kojeg pre svega zavisi stanje kostiju, zglobova, mišića i ligamenata kombinovan sa nedovoljno kvalitetnom ishranom, koja u savremenim uslovima ne može obezbediti organizmu sve neophodne materije za funkcionisanje i podršku koštano- zglobnog sistema. U surovim uslovima Altaja i Sibira, zapaljenska oboljenja zglobova poput artritisa, gihta ili oboljenja povezanih sa stanjem kostiju (osteopenija i osteoporoza) bila su veoma zastupljena. Nažalost, i u današnje vreme ova oboljenja su veoma aktuelna. Vekovima proverena receptura u kombinaciji sa naprednim tehnologijama daju nam fitokompleks visoke efikasnosti za koštano-zglobni sistem.

SASTAV: Ognecvet, medveđe grožđe, cvet kamilice.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA OSTEONORM?
Antiinflamatorna, antibakterijska, imunomoduliraujuća svojstva su osnovne karakteristike delovanja fitokompleksa
OSTEONORM. Lekovito bilje koje ulazi u sastav OSTEONORMA poseduje jedinstvenu sposobnost regulacije metaboličkih procesa koji su povezani sa apsorpcijom i iskorišćavanjem kalcijuma u organizmu.

Ognecvet ima izraženo antiupalno delovanje, a uz to ima moć da značajno umanji bolove. Drugi naziv ove biljke je ruski žen-šen, a ime su joj dali Kinezi koji su dolazili na Altaj da je kupuju još u 17. i 18. veku. Danas se ognecvet istražuje u Onkološkom centru Ruske akademije nauka sa ciljem da se dokaže ne samo njegovo antireumatsko, već i antikancerogeno delovanje. Inače, ognecvet je izuzetno sredstvo u tretmanu artritisa, artroze, gihta i okoštavanja. Preporučuje se za korišćenje kao prirodno simptomatsko sredstvo kod onkoloških bolesnika (umiruje bolove). Veoma je nežan biostimulans (za razliku od kineskog žen-šena), bez kontraindikacija i neželjenih propratnih efekata. Utiče na metabolizam kalcijuma u organizmu zahvaljujući svom hemijskom sastavu, što ga čini popularnim sredstvom tretiranja osteoporoze i osteopenije u kombinaciji sa mumio smolom.

Medveđe grožđe je poznato prirodno sredstvo koje pospešuje lučenje urina i uspostavlja ravnotežu soli i vode u organizmu. Kod duže vremenske upotrebe značajno pomaže u rešavanju problema okoštavanja i gihta.

Kamilica je prirodan spazmolitik koji otklanja grčeve u mišićima i bolne simptome u koštano-zglobnom sistemu, poboljšava ukus mešavine, a zajedno sa ostalim komponentama deluje i kao antiupalno sredstvo.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ OSTEONORM?
U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, ruski fitočaj OSTEONORM se preporučuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:
artroze;
artritisa;
– poliartritisa;
– reumatskih oboljenja;
– osteopenije i osteoporoze;
– okoštavanja i poremećaja metabolizma soli;
– gihta (podagre);
– rehabilitacije nakon trauma i hirurških intervencija;
protiv bolova u zglobovima i mišićima (kao blago sredstvo).
Fitočaj OSTEONORM se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

NAZIV PROIZVODA: OSTEONORM ruski fitočaj.
Neto količina 30 briketa (60 gr).

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ OSTEONORM?
Način pripreme: 1-2 briketa preliti šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji najmanje 10 minuta. Piti 2-3 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, na prazan stomak. Dužina korišćenja se određuje individualno. Uobičajena dužina upotrebe, ne manja od 3-4 meseca.
Pogodan je za kontinuiranu upotrebu.
Najbolji rezultat se postiže u kombinaciji sa APITOKS FORTE masti.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i  odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Nine Kirsanove 15, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …