fbpx

Venodoks čaj – Olakšava probleme proširenih vena i hemoroida

1,277.00 рсд

VENODOKS – Olakšava tegobe proširenih vena i hemoroida

Najčešći problemi su: proširene (varikozne) vene na nogama koje predstavljaju i zdravstveni i estetski problem, kao i hemoroidi (šuljevi). Uzroci proširenih vena i hemoroida (šuljeva) su brojni: slabost zidova vena, prekomerna težina, konstipacija, ishrana siromašna dijetnim vlaknima, nedostatak fizičke aktivnosti, a ne treba zanemariti ni genetske faktore. Proširene vene, kao i hemoroidi, često se javljaju u trudnoći.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Efikasnost lekovitog bilja u terapiji različitih zdravstvenih stanja od davnina je poznata u tradicionalnoj medicini. Savremeni pristup fitoterapiji zahteva usaglašanje tradicionalnih metoda korišćenja lekovitog bilja sa najnovijim istraživanjima iz oblasti biohemije i medicine. Savremene metode prerade biljaka, kontrole ulaznih sirovina kao i konačnog proizvoda dozvoljavaju stvaranje fitokompleksa sa optimalnom efikasnošću. Ruski fitočaj VENODOKS ima za cilj delovanje na stanje vena kao i krvnih sudova u širem smislu.

Veliki broj ljudi boluje od različitih tegoba sa venama (na svetskom nivou to je oko 30% populacije), ako gledamo šire i u to uključimo probleme vezane sa krvotokom, procenat je znatno veći. Uzroci su brojni: slabost venskih zidova, prekomerna težina, konstipacija, ishrana siromašna dijetetskim vlaknima, nedostatak fizičke aktivnosti, a ne treba zanemariti ni genetske faktore. Proširene vene, kao i hemoroidi, se često javljaju u trudnoći.

Naučna istraživanja pokazuju da smanjenje rizika od proširenih (varikoznih) vena i hemoroida (šuljeva) zavisi od nekoliko faktora koje svako može da primeni, kao što su: ishrana bogata dijetnim vlaknima, održavanje normalne telesne težine i biljni tretmani proširenih vena i hemoroida.

Efikasnost fotočaja VENODOKS testirana je i potvrđena u medicinskom fitocentru „Alfit“ pod rukovodsvom dr sci. med. Sergeja Velerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografijao endemskom lekovitom bilju Altaja i Sibira. U sastavu fitokompleksa VENODOKS nalazi se samoniklo bilje sa područja Altaja.

Sastav: oman, čaga (medicinska gljiva iz Sibira), divlji kesten, šipurak.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA VENODOKS?

Zahvaljujući kombinaciji biljaka koje ulaze u njegov sastav, osnovna svojstva koja ispoljava fitokompleks su: antiupalna, detoksikaciona, pobiljšanje mikro i makrocirkulacije, blagotvorno delovanje na rad jetre i creva.

Plod divljeg kestena kao medicinska sirovina takođe je veoma dobbro istražena. Deluje kao regulator gustine krvi, protiv stvaranja krvnih ugrušaka u venama, jača zidove vena i krvnih sudova, poboljšava tonus vena, reguliše propustljivost krvnih sudova, poboljšava popunjenost vena (pogotovo kada se radi o oštećenim venama), poboljšava mikrocirkulaciju, ima blagu detoksikacionu funkciju, stimuliše rad jetre, ima antiupalna svojstva, istovremeno kora ploda kestena može zaustavljati krvarenje.

Čaga (medicinska gljiva Sibira) poseduje odlična antioksidantna svoojstva i od davnina se koristi u narodnoj medicini Sibira za lečenje i prevenciju kancerogenih oboljenja kao i bolesti želudačno-crevnog trakta. Poznato je delovanje čage na jetru, izražena detoksikaciona funkcija, ima antiupalna svojstva, poboljšava metabolizam,aktivira procese razmene materija u organizmu, reguliše aktivnost enzima (aktivnosti fermenata), poboljšava sve osnovne funkcije u ljudskom organizmu. U narodnoj medicini prvi put se spominje u medicinskim spisima XII veka, a efikasnost je više puta potvrđena kliničkim istraživanjima u Rusiji i drugim zemljama.

Koren omana je poznat od davnina po svojim iznvanrednim lekovitim svojstvima, njegova izuzetna antiupalna, antiseptička svojstva su poznata u narodnoj medicini svih slovenskih naroda i aktivno se koristi za saniranje brojnih problema vezanih za sve vrste zapaljenskih procesa. Biljka je istražena, opisana i korišćena od strane antičkih lekara poput Avicene, Plinija i Hipokrta. Osim antiupalnog delovanja poznato je da oman izvanredno utiče na jetru, želudac i dvanaestopalačno crevo. Poznato je njegovo delovanje kao sredstvo koje zaceljuje rane i ubrzavaoporavak vezivnog tkiva kao i sredtvo za zaustavljanje krvarenja.

Šipurak ili divlja ruža obezbeđuju dodatnu normalizaciju zidova krvnih sudova (deluju na njihov tonus i propustljivost), povećava nespecifičnu rezistentnost organizma, ubrzava procese regeneracije. Veoma dobro je poznato pozitivno delovanje šipurka na funkciju jetre i želudačno-crevnog trakta.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ VENODOKS?

U medicinskom centru Alfit, Barnaul, ruski fitočaj Venodoks se preporučuje od strane lekara pacijentima u slučajevima:

– proširenih vena sa ili bez upalnih procesa;
– spoljašnih i unutrašnjih hemoroida;
– kardiovaskularnih oboljenja;
– kao preventiva svih gore navedenih oboljenja.

Fitočaj Venodoks može se uzimati sa svim lekovima i hranom. U slučaju proširenih vena preporučuje se i upotreba Venodoks Forte masti sa pčelinjim otrovom za spoljnu upotrebu. Kod problema sa hemoroidima fitočaj se može kombinovati sa Proktol supozitorijama.

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ VENODOKS?

Način pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji  10 minuta. Uzimati ujutru i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana). Pogodan za kontinuiranu upotrebu.

Pakovanje: 30 briketa.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i  odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Nine Kirsanove 15, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …