fbpx

Venodoks forte mast – Pomoć kod stanja proširenih vena i hemoroida

2,640.00 рсд

 

Unikatna ruska mast za poboljšanje stanja kod proširenih vena i hemoroida

Ruska mast VENODOKS FORTE sa Apitoksinom napravljena po unikatnoj recepturi ima svojstvo da blagotvorno utiče na posledice bolesti proširenih vena, hemoroida, otečenosti, ublažava nadražaje na koži i otekline.

Mast poboljšava cirkulaciju i poseduje snažno antiupalno dejstvo.

Zahvaljujući tome može se reći da je neophodna kao sastavni deo svake kućne apoteke

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Ruska mast VENODOKS FORTE sa apitoksinom napravljena po unikatnoj recepturi  ima svojstvo da blagotvorno utiče na posledice bolesti proširenih vena, hemoroida, otečenosti. Ublažava nadražaje na koži i otekline. Mast poboljšava cirkulaciju i poseduje snažno antiupalno dejstvo. Zahvaljujući tome može se reći da je neophodna kao sastavni deo svake kućne apoteke.

AKTIVNI SASTOJCI: Apitoksin (pčelinji otrov), ulje oblepihe, ekstrakt gaveza, ekstrakt ognecveta, ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt rena, ekstrakt lipe, ekstrakt propolisa, ulje kamfora, pčelinji vosak i kokosovo ulje.

Sinergetski spoj svih aktivnih sastojaka masti poboljšava i pojačava funkcije pojedinačnih komponenti.

Apitoksin – latinski naziv za otrov pčela. Iako otrov, u kontrolisanim količinama bezbedan je i veoma koristan za ljudsko zdravlje.
Svojstva apitoksina:
– umiruje bol,
– ima izražen antiupalan efekat,
– poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima,
– poboljšava kvalitet kože,
– pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva,
– smanjuje bolove u mišićima i ligamentima.

Ulje oblepihe (lat. Hippophae), najveći prirodni izvor karotenoida, neguje kožu, poboljšava propustljivost aktivnih sastojaka.
Ulje oblepihe je jedino poznato biljno ulje na svetu koje sadrži omega 3, 6, 7 i 9 masne kiseline. Ima neprocenljivu hranljivu vrednost za kožu. sadrži provitamin A, vitamine B kompleksa, kao i C, D, E i K1.

Ekstrakt divljeg kestena (lat. Aesculus hippocastanum) – jača tonus vena i smanjuje nagomilavanje tečnosti u tkivima. Smiruje bol izazvan proširenim venama, smiruje „sindrom nervoznih nogu“, jača zidove krvnih sudova i ima antiupalno dejstvo.

Ekstrakt ognecveta pomaže u borbi sa zapaljenskim procesima, može da: zaustavi krvarenje hemoroida, ima antiseptično dejstvo, jača zidove krvnih sudova, jača vezivno tkivo.

Ekstrakt gaveza – (lat. symphytum officinale) deluje na stvaranje novih ćelija gde postoje rane i povrede kao i na ublažavanje bolova i iritacija. Zadužen je za epitelizaciju, drenažu i regeneraciju tkiva.

Ekstrakt lipe (lat. Tilia) pospešuje zarastanje rana. U narodnoj medicini je poznato kao sredstvo protiv upala i bolnih stanja.

Aktivni sastojci VENODOKS FORTE masti ciljano deluju na stanje proširenih vena i hemoroida.

Mast VENODOKS FORTE je napravljena metodom hladne prerade, te su zbog tehnološkog postupka u toku izrade, sačuvane sve aktivne komponente biljaka. Zahvaljujući preciznoj recepturi, prilikom aplikacije, ne izaziva neprijatne manifistacije na koži poput pečenja, hlađenja, štipanja.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN VENODOKS FORTE?

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti VENODOKS FORTE u sledećim stanjima:
– stanje proširenih vena,
– kod hemoroida,
– kod pojave kapilarnih mreža na koži,
– kod sanacije oštećenja tkiva različite etiologije.

Venodoks forte mast može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem i lekovima.

Postižu se najbolji rezultati u kombinaciji sa ruskim fitočajem VENODOKS.

KAKO PRAVILNO KORISTITI VENODOKS FORTE?

Način primene: Nanositi na bolno mesto u tankom sloju, utrljavati laganim masažnim pokretima (od pete ka kolenu) 2-4 puta u toku dana.
Ne nanositi na otvorene rane. Dozvoljeno je tretiranje rubova rane. Područje proširenih vena se ne utopljava i ne masira.

Kontraindikacije: Individualna preosetljivost na sastojke masti. Upotreba u saunama ili preterano toplim hidromasažnim kadama. Alergija na pčelinji otrov.

Preporuka: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu masti i sačekati 60 minuta. Ukoliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, mast možete bezbedno koristiti.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Pakovanje: 50 ml

Rok trajanja: 2 godine, od datuma utisnutog na pakovanju.

Način čuvanja: Na suvom i tamnom mestu, na temperaturi ne većoj od 20 stepeni.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Možda će vam se svideti …