Alergostop – Pomoć kod stanja alergije

985.00 RSD

Alergija predstavlja nepravilno funkcionisanje imunog sistema.
ALERGOSTOP sprečava reakciju na alergene koje obično stvaraju upalu,
izazivajući različite simptome, kao što su ekcem, astma, kijavica, curenje nosa i mnoge druge.

Više o proizvodu pročitajte OVDE
Broj artikla: 8606108480137 Kategorije: , , , Oznake: , , , , , ,
Opis

Alergeni su svuda prisutni, ali kada dospeju u organizam, ne izazivaju kod svake osobe specifičnu reakciju.

Alergijska reakcija je odgovor organizma alergične osobe na neke supstance i materije iz prirodnog okruženja koja inače za druge nisu štetne. Takve materije nazivaju se „alergenima“. 

Alergiju pre svega treba shvatiti kao bolest modernog vremena. Nepovoljna ekološka situacija, neadekvatne terapije, rastuća upotreba sredstava hemijske industrije, stresne situacije koje narušavaju imuni odgovor značajno povećavaju osetljivost organizma na delovanje alergena.

Fitokompleks Alergostop koji je osmislila grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valaerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji vodi altajski fitocentar Alfit iz Barnaula. Snaga bilja iz netaknute sibirske prirode udružen sa naučnim saznanjima i tehnološkim dostignućima, čini model kojim se rešavaju specifične zdravstvene tegobe.

Sastav

Trodelni dvozub
Ruski čaj (kiprej)
Vrbovica

Trodelni dvozub i kopriva poseduje dokazano, kroz eksperimentalna klinička ispitivanja, antihistaminsko (antialergijsko) delovanje zbog smanjivanja količine histamina u sistemima periferne cirkulacije krvi, kao i u centra alergijske reakcije. Kamilica apotekarska i kiprej imaju antiupalno i antiinflamatorno delovanje, poboljšavaju procese mikrocirkulacije na mestu upalog procesa.
Vrbovica i kamilica imaju za cilj umirujuće delovanje koje je neophodni faktor u saniranju alergijskih pojava. Antialergijski efikat se postiže i prilikom spoljašnje upotrebe u vidu obloga, ispiranja čajem, potapanja i sl.

U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, fitočaj Alergostop se preporučuje kao osnovno i pomoćno sredstvo u slučajevima:

  • profilakse i tretiranju svih oblika alergije;
  • koprivnjače;
  • bronhijalne asme;
  • vazomotornog rinitisa (alergijska kijavica);
  • autoimunih oboljenja;
  • narušenog imuniteta;
  • alergijskog konjuktivitisa
  • ekcema
  • alergijske dermatoze.

Terapijske indikacije

Reakcija na alergene obično stvara upalu, koja izaziva različite simptome, kao što su ekcem, astma, kijavica, curenje nosa i mnoge druge.

Kod alergičnih osoba imuni sistem pogrešno „prepoznaje“ određeni alergen kao neprijatelja i počinje da stvara antitela kako bi se odbranio.

Takva antitela koja se nazivaju imunoglobulin E (IgE) vezuju se za mastocite kojih ima u izobilju pod površinom kože, u nosu, očima, plućima i gastrointestinalnom traktu. Kada antitela pronađu alergen i „savladaju ga“ izazivaju mastocite koji tada stvaraju moćna jedinjenja, uključujući histamin. To je zapravo mehanizam koji izaziva alergijsku reakciju.
ALERGOSTOP je fitočaj namenjen osobama sklonim alergijama.

Način primene

1 ravnu kafenu kašičicu preliti 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Shodno potrebi doza se može povećati.

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.

Pakovanje: 30 briketa po 2 grama.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.
Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Preporuka od strane Srpske Zdravstvene Organizacije

www.rulek.rs

Rulek proizvode možete poručiti direktno putem sajta i platiti pouzećem. Za porudžbine preko 3000 rsd poštarina je besplatna.
POZOVITE NAS
NARUČITE ONLINE