Borovaja Matka – (Brdska materica) Za reproduktivne organe žena

1,195.00 RSD

Borovaja matka se vekovima koristi u ruskoj tradicionalnoj medicini i navodi se da je „barem kod 40 bolesti.“ Borovaja matka se takođe koristi kao sredstvo protiv „ženskih“ bolesti i neplodnosti u Kineskoj, Mongolskoj i Japanskoj narodnoj medicini.

Više o proizvodu pročitajte OVDE
Opis

 

Brdska materica (Orthilia secunda) – Monoflorni ruski fitočaj altajskih planina.

U otkrivenim iskopinama na Altaju pronađene su kamene ploče na kojima je oslikana biljka borovaja matka, koju uvek prati prikaz žene. Ovi artefakti datiraju iz 5-6 veka pre naše ere. U dalekoistočnim kulturama, biljka je vekovima poznata kao prirodno sredstvo u borbi protiv neplodnosti žena, a lekari u Rusiji pre revolucije smatrali su je za preparat izbora u terapiji velikog broja ginekoloških oboljenja.

Lekovita svojstva borovoj matki opisuju ne samo predanja već i savremena klinička istraživanja. Zvanična medicina je potvrdila analgetička, antimikrobna i antiupalna svojstva biljke.

Od 2003 godine priznata je kao lekovito sredstvo od strane Ministarstva Zdravlja Ruske Federacije i zvanično je zavedena u farmakopeju.

Borovaja matka ispoljava protivupalno i antimikrobno dejstvo, a takođe se smatra da poseduje antikarcinomni efekat. Odličan je analgetik i diuretik. Zbog širokog spektra delovanja, biljka se koristi u tretiranju različitih ginekoloških oboljenja.

Terapeutskoj primeni ove biljke u Rusiji, u današnje vreme najeviše je doprineo Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.

Dr Korepanov je načelnik altajskog fitocentra Alfit iz grada Barnaul, gde se lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremenih tehnologija i naučnih dostignuća.

Terapijske indikacije

 

Primenom u kliničkoj praksi dr Korepanova, borovaja matka ima zapaženu ulogu i ispoljava izuzetnu efikasnost u slučajevima:

Oboljenja urinarnog sistema: upala bešike(cistitis), pijelonefritis.
Oboljenja polne sfere: fibromioma, mioma, začepljenost jajavoda, upalni procese unutrašnjih i spoljnih polnih organa žena, krvarenja, erozija sluzokože materice, displazija grlića materice, neplodnost, klimaks.
Endokrinologija: neplodnost izazvana hormonskim poremećajama, depresivna stanja izazvana hormonskim disbalansom. Poremećaj menstrualnog ciklusa (izostanak menstruacije, bolne i neredovne menstruacije, težak PMS).
Antikarcinomno delovanje: koristi se kao potporno sredstvo u tretmanu i preventivi karcinomnih oboljenja ženske reproduktivne sfere.

Ruski fitočaj Borovaja matka se veoma često preporučuje kod pacijenata sa sledećim dijagnozima:
– Miom;
– Policistični jajnici;
– Cistitis;
– Erozija sluzokože materice;
– Poremećaj menstrualnog ciklusa;
– Adneksitis;
– Fibromioma;
– Neplodnost;
– Endometrioza;
– Ciste;
– Amenoreja.

Sastav BOROVAJE MATKE

Borovaja matka : Orthilia secunda – Brdska materica (nadzemni deo)

 

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

1 ravnu kafenu kašičicu preliti 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Borovaja matka se može upotrebljavati i lokalno, tj pripremljen i mlak čaj, može se direktno aplikovati na obolelo mesto ( ispiranje, obloge ….)

Shodno potrebi doza se može povećati.

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.

Pakovanje: 30 briketa po 2 grama.

Kontraidikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Preporuka od strane Srpske Zdravstvene Organizacije

Rulek proizvode možete poručiti direktno putem sajta i platiti pouzećem. Za porudžbine preko 3000 rsd poštarina je besplatna.
POZOVITE NAS
NARUČITE ONLINE