SUPER ŠILD AKTIV - protiv virusnih upala i slabosti imunog sistema

SUPER ŠILD AKTIV – zaštita imunog sistema

4.956 RSD

Protiv virusnih upala i slabosti imunog sistema – 80 kapsula

SUPER ŠILD AKTIV posebno je dizajniran da stimuliše rad i aktivnost imunog sistema.

SUPER ŠILD AKTIV stimuliše i aktivira imunitet zdravih ćelija na ćelijskom nivou kao i imunitet pojedinih tkiva i organa.

Nema na zalihama

Opis

Opis

Fitokompleks Super Šild Aktiv posebno je dizajniran da stimuliše rad i aktivnost imunog sistema. Vraća imunitet u fiziološki opseg čak i kada su zdravstveni poremećaji nastali tokom života, dramatični.

Jedinstvenost imunostimulirujućeg delovanja Super Šilda Aktiv-a čini njegov sastav. Ruski stručnjaci su uspeli da spoje, u cilju udruženog dejstva, nekoliko izuzetno snažnih komponenti. Kombinacija biljnjih imunostimulatora sa kolostrumom, i imunostimulatora dobijenih iz medicinskih gljiva dalekog istoka Sibira, stvorena je neponovljiva formula koja ne samo da pospešuje imunološku reakciju, već uspešno deluje i na patološke mikrorganizme koji imaju ulogu okidača u nastanku bolesti različite etiologije (virusne, bakterijske). Zapravo sve komponente Super Šild Aktiva stimulišu i aktiviruju imunitet zdravih ćelija na ćelijskom nivou kao i imunitet pojedinih tkiva i organa.

Ekstrakt ehinacee sadrži polisaharide i fenolna jedinjenja, stimuliše sintezu interferona, povećava aktivnost fagocitarne karike, aktiviše leukopoezu (proces stvaranja leukocita, koji čine odbrambeni mehanizam organizama u borbi protiv svih štetnih mikroorganizama, koji dospevaju u krv ili tkiva).

Antivirusno delovanje ekstrakta lista masline se zasniva na dva svojstva ekstrakta: sposobnost da sprečava repliciranje virusa (razmnožavanje); i stimulaciju izrade imunokomponentnih ćelija (T-limfocita i ćelija-kilira) – ove značajno povećava imunu zaštitu od spoljašnjih i unutrašnjih faktora.

Ekstrakt korena đumbira zbog etinol supstance, ima izraženo antiupalno delovanje, a takođe deluje i antipiretički i analgetički, čime se značajno smanjuje period oporavka kada je reč o infektivnim oboljenjima.

Kineski kordiceps sadrži kompleks polisaharida, koji imaju imunomodulirujuće delovanje, povećava otpornost prema svim vrstama infekcija, jača imunitet, aktivira metabolističke procese u ćelijama jetre.

Ekstrakt korena astragala ima jak diuretički efekat, što je izuzetno važno u slučajevima patoloških procesa izazvanih poremećajem imuniteta, u svim slučajevima kada je neophodno izbacivati veliku količinu toksičnih supstanci iz organizma. Takođe astragal poseduje izrazito antioksidantno i antikarcinomno delovanje.

Ekstrakt adrografisa ima izraženu antivirusnu aktivnost. Postojanje andrografolida u sastavu, inhibira (usporava) stvaranje omotača virusa i mikroorganizm postaje nesposoban za život. Drugo važno delovanje je povećavanje lučenja interferona.

Ekstrakt Pau De Arko ispoljavlja izrazito jak antiupalni efekat jer poseduje sposobnost da blokira energetske promene na nivou ćelije.

Unikatna komponenta biokompleksa je kravlji kolostrum – jedinstveni izvor mikroelemenata, vitamina, fermenata (koji stimulišu imuni sistem), imunoglobulina Ig A, Ig G (obezbeđuju duplu zaštitu organizma). Ig A ima aktivnu ulogu u zaštiti sluzokoža disanih puteva, usta, nosa, želudačno crevnog trakta. Ig G, koji cirkulišu u krvotoku, vezuje infekcione agense, koji dospevaju unutar organizma. Takođe imunoglobulini poseduju uniktnu sposobnosa da formiraju pasivan imunitet bez prethodnog postojanja virusnih infekcija!

Beta-glukan je polisaharid dobijen iz medicinskih gljiva i različitih vrsta kvasca. Otporan je na temperature i veoma lako podnosi zagrevanje i naglo hlađenje. Beta-glukani imaju važnu ulogu u imunologiji kao što je i penicilin dominantan kao antibiotik. Beta glukani značajno povećavaju nespecefičan i specifičan imunitet putem aktivacije imunih ćelije (a pre svega makrofaga, T-limfocita, NK-ćelija).

Lizate bifidobakterija i propinovokiselih bakterija stimulišu imunitet stvarajući nove i poboljšavajući mehanizme delovanja i raspoznavanja štetnih agenasa.

Indikacije za upotrebu

 • Imunodeficitna stanja izazvana stresom, psihičkim ili fizičkim naporom
 • Virusne infekcije
 • Bakterijske infekcije
 • Stanja nakon upotrebe hemoterpije ili primene citostatika
 • Česta komplikovana oboljenja respiratornog (disajnognog) sistema u akutnom stadijumu
 • Hronična oboljenja respiratornog sistema u periodu remisije
 • Promene imunog sistema u pubertetu
 • Neuspešna imunokorekcija ostalim sredstvama u roku više od mesec dana
 • Karcinomna oboljenja, primena radio i hemo terapije

Način primene

Odrasli po 2 kapsule 2 puta dnevno, 20 dana u kontinuitetu. Nakon pauze od 10 dana, terapija se može ponoviti.

Sastav

 • Ehinacea ekstrakt
 • ekstrakt lista masline
 • askorbinska kiselina
 • ekstrakt korena astragala
 • beta – glukan
 • kravlji kolostrum
 • ekstrakt andrografisa
 • kineski kordiceps
 • pau de arko
 • ekstrakt korena đumbira
 • lizati probiotskih kultura „Bifiliz“, „Propoliz“
Dodane informacije

Dodane informacije

Lekovito bilje

Đumbir, Ehinacea, Limun

Pakovanje

60 kapsula

Ocene (0)

Ocene

Još nema komentara.

Prvi ocenite ovaj proizvod “SUPER ŠILD AKTIV – zaštita imunog sistema”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Besplatne lekarske konsultacije

+381 (0) 63 3000 60