fbpx

Ruski prirodni lekovi za šećer u krvi

Dijabetes se smatra veoma čestim oboljenjem modernog doba i poslednjih decenija je primetno porastao broj obolelih. Za to su zaslužni brojni faktori, ali se na sreću šećer u krvotoku itekako može uspešno kontrolisati zahvaljujući inovativnim načinima, ali i tradicionalnoj medicini.

Među proverenim rešenjima svakako se svrstavaju i ruski narodni lekovi koji se u celom svetu vrednuju zbog svoje delotvornosti. Mnogi odlično funkcionišu i kod problema sa nivoom glukoze u krvi i simptoma karakterističnih za dijabetes.

POVIŠEN ŠEĆER U KRVI I DIJABETES

Privremeni skok glukoze u krvotoku često je uzrokovan prevelikim unosom kofeina, jakom prehladom, korišćenjem steroida i visokim temperaturama vazduha tokom letnjih dana. Takva pojava je kod zdravih ljudi prolazna i bezazlena, ali se dešava da uz doprinos drugih faktora dođe do permanentnog stanja – dijabetesa.

Organizam dijabetičara nije u mogućnosti da koristi šećer kao izvor energije za ćelije od kojih su sačinjeni organi i sistemi organa jer se on deponuje u krvnim sudovima. Dodatan problem stvara proizvodnja insulina od strane pankreasa, odnosno hormona koji je zadužen za transport i korišćenje glukoze.

Rast nivoa šećera u krvi, kao i razvoj samog dijabetesa, mogu nagovestiti simptomi poput konstantnog osećaja žeđi, malaksalosti, čestog mokrenja, zamućenog vida i sporog zarastanja rana. Postoje dve različite vrste dijabetesa.

DVA TIPA DIJABETESA

  • DIJABETES TIP 1 je autoimuna bolest koja se ne može sprečiti, niti predvideti. Odbrambeni sistem tela napada pankreas i sprečava ga da proizvodi insulin. Uglavnom se razvija pre 20. godine života, a najčešće u ranom detinjstvu. Ovaj tip dijabetesa je neizlečiv, ali moguće je zaštititi organe koji stradaju kao posledica dijabetesa.
  • DIJABETES TIP 2 pogađa osobe čija je starost najčešće iznad 40 godina. Nastaje kao posledica gojaznosti, stresa, hormonskog disbalansa i povišenog krvnog pritiska. U ovom slučaju, pankreas stvara insulin, ali organizam nije u mogućnosti da ga koristi. Progresija tipa 2 se može stopirati, što znači da je moguće zaustaviti razvoj bolesti na određeni vremenski period.

NORMALIZOVANJE NIVOA ŠEĆERA U KRVI NA RUSKI NAČIN

Prema dostupnim podacima i istraživanjima, smatra se da više od 9 miliona Rusa boluje od dijabetesa. Po broju obolelih od šećerne bolesti Rusija je treća u svetu. Mnogi još uvek nemaju zvaničnu dijagnozu i zato se radi na podsticaju stanovništva da nakon prvih sumnjivih znakova zatraže lekarski pregled i testiranje.

Bez obzira na rasprostranjenost prirodnog načina lečenja, medicinski stručnjaci insistiraju da se, kao i svuda u svetu, poštuje propisana terapija od strane lekara koji prati Vaše stanje. Određeni medikamenti su od velike važnosti za normalizaciju količine glukoze u krvotoku, a prirodna rešenja se smatraju efektnom dopunom.

RECEPTI RUSKE PRIRODNE MEDICINE ZA REGULACIJU ŠEĆERA U KRVOTOKU

Umutiti jedno celo jaje viljuškom i u njega dodati sok od jednog ceđenog limuna. Dobijen smesu uzimajte svakog jutra pre doručka. Terapija traje 2 nedelje i nakon toga će se primetiti pozitivni rezultati.

Jaja predstavljaju odličan izvor vrlo kvalitetnih proteina i često se preporučuju u korigovanoj ishrani dijabetičara, jer utiču na pad nivoa glukoze u krvotoku. Istraživanjima je utvrđeno da redovno konzumiranje jaja takođe sprečava razvoj dijabetesa.

Pektin iz limuna smanjuje osećaj gladi što je od velike koristi obolelima od šećerne bolesti koji se suočavaju i sa gojaznošću. Limunska kiselina spušta nivo glukoze u krvi i pomaže telu da dobije potrebnu energiju korišćenjem insulina.

Pripremiti smešu od 20 kašika belog pasulja, 20 kašika usitnjenih suvih listova borovnice i 20 kašika osušenog i usitnjenog korena čička. 15g dobijenog miksa sipati u 500ml hladne vode. Pokriti sud, ostaviti ga da stoji 2 sata pa nakon toga sadržaj zagrevati do ključanja. Smanjiti temperaturu i sačekati da tečnost vri 5 minuta. Sipati u termos gde će pre ceđenja i konzumiranja odstojati još 4 sata. Uzima se 5 puta dnevno po 125ml tečnosti.

Velika količina vlakana u pasulju, pretvaranjem u žele tokom procesa varenja, pomaže pri potpunom iskorišćavanju šećera radi stvaranja energije za organizam. Za listove borovnice često se kaže da predstavljaju prirodan insulin jer svojim ponašanjem ne dozvoljava glukozi da se zadržava u krvotoku.

Najbolji i najlekovitiji listovi su oni ubrani pre sazrevanja ploda. Čičak čisti krvotok od toksina, podstiče cirkulaciju i istovremeno snižava povišen šećer. To se postiže zahvaljujući probiotiku inulinu koji se nalazi u korenu ove biljke.

Pomešati po jednu kafenu kašičicu bokvice, kantariona, nane i kamilice. Preliti sa 500ml ključale vode. Procediti nakon pola sata stajanja pa popiti tokom dana u dva puta.

Bokvicu odlikuju protivupalno delovanje, sposobnost ublažavanja bolova i spuštanje visokog nivoa glukoze u krvotoku. Aktivni sastojci kantariona smanjuju osetljivost tela na insulin pa se zato i ova biljka koristi u sklopu lekovite mešavine.

Nana sprečava komplikacije koje sa sobom može nositi skok nivoa šećera u krvi. Takođe, čuva pankreas od preteranog rada. Kamilica pomaže pri izbacivanju viška glukoze putem urina. Popravlja i holesterol, a takođe deluje umirujuće i opuštajuće na telo.

Sitno iseckati koren rena dug oko 20cm i debeo 2m. Komadiće spustiti na dno staklene tegle, čija je zapremina 1l, zajedno sa sitno iseckanih 9 čenova belog luka. Sve zaliti sa 800 ml kvalitetnog piva. Poklopiti smešu i ostaviti je da stoji na tamnom mestu 10 dana. Procediti tečnost i uzimati prva dva dana po jednu kašičicu 2-3 puta dnevno, a nakon toga po supenu kašiku tri puta dnevno.

Ren se često koristi u Rusiji kao prirodno sredstvo za regulaciju šećera u krvi, tretiranje začepljenih krvnih sudova i ubrzavanje metabolizma. Koren rena u svom sadržaju ima veću količinu vitamina C od bilo kog citrusnog voća.

Simptome dijabetesa ublažavaju i čenovi belog luka koji takođe poboljšavaju cirkulaciju i štite organizam od uzročnika infekcija. Kvalitetno pivo deluje preventivno u slučaju dijabetesa i štiti organe od negativnog uticaja ove bolesti.

JOŠ NEKOLIKO PRIRODNIH SREDSTAVA KOJE RUSI KORISTE ZA GLUKOZU U KRVI

1. ULJE PASJEG TRNA ZA ŠEĆER U KRVI

Pomaže tako što ublažava simptome postojeće bolesti ili kao preventiva za dijabetes tip 2. Sadrži zdrave masne kiseline iz sve četiri omega grupe i dragocene antioksidante.

Podstiče lučenje insulina i uvećava osetljivost ogranizam na insulin koji je proizveden od strane pankreasa ili unet ubrizgavanjem u potkožno masno tkivo.

Ulje pasjeg trna uzima se oralno prema uputstvu proizvođača.

2. CRVENI KOREN ZA KONTROLU ŠEĆERA U KRVI

Crveni koren Hedysarum neglektum je Altajska biljka koja ima sposobnost regulacije hormonskog sistema. Ima anti-dijabetička svojstva.

3. SEME MLEČNOG ČKALJA ZA ŠEĆER U KRVI

Seme mlečnog čkalja Rastoropša izvaredno sredstvo regulacije rada jetre i pankreasa poseduje detoksikaciona i regenerativna svojstva. Eliminiše upalne procese.

4. ZLATNI KOREN ZA KONTROLU ŠEĆERA

Zlatni koren Rhodiola Rosea deluje na žlezde sa unutrašnjim lučenjem na nervni i kardiovaskularni sistem. Daje energiju.

ISHRANA ZA DIJABETIČARE PREMA PREPORUKAMA RUSKIH LEKARA

Da bi kompletna terapija imala učinak, važno je strogo voditi računa o hrani koju pacijent svakodnevno unosi. Osnovno jeste izbegavati rafinisani šećer, a zaslađivače u prirodnoj formi
(voćni šećer i med) treba koristiti uz veliki oprez i samo nakon konsultacije sa lekarom.

Isto važi i za namirnice koje sadrže gluten. Alkohol je direktno povezan sa dijabetesom i pogoršava stanje obolelog ugrožavajući jetru i pankreas. Kravlje mleko podstiče razvoj upale i zbog toga je opasno za osobe koje pate od povišenog šećera u krvotoku.

Prilikom sastavljanja jelovnika uključuju se namirnice kao što su organsko meso živine, morska riba, barena jaja, mahunarke, proizvodi od integralnog brašna, semenke i cerealije. Kada je u pitanju odabir svežeg voća i povrća preporučuju se maline, kupine, ribizle, borovnice, višnje, brokoli, spanać, kelj, kupus, slatki krompir, tikvice, limun, limeta, narandže i grejpfrut.

SAVETI RUSKIH STRUČNJAKA ZA ODRŽAVANJE NORMALNOG NIVOA GLUKOZE U KRVOTOKU

  • Ludmila Komarova, ruski endokrinolog, savetuje pacijente sa dijabetesom da se redovno kontrolišu radi izbegavanja potencijalnih komplikacija i dolaska u opasnu situaciju u kojoj život može biti ozbiljno uzgrožen. Preventivne mere su jednostavne, a pored redovne provere nivoa šećera u krvi, specijalizovanim aparatima ili u laboratoriji, oboleli treba svo vreme da paze na ishranu, forsiranje tela tokom fizičke aktivnosti i kretanje krvnog pritiska.
  • Aleksandr Majorov, predsednik ruskog udruženja za borbu protiv dijabetesa, skreće pažnju na opasnost brze hrane i njen negativan uticaj na šećer u krvi. On gojaznost smatra najčešćim uzročnikom dijabetesa tipa 2, pogotovo ako je uzrokovana lošom ishranom punom masnoća i ugljenih hidrata.
  • Galina Viktorovna Žukovec, rukovodilac endokrinološke službe poliklinike u regiji Kirov i savetnica za dijabetes, predlaže uravnoteženu ishranu i podelu obroka na 5-6 manjih porcija u toku dana da bi se svi potrebni nutrijenti lakše apsorbovali. Na ovaj način se održava normalna telesna težina i sprečavaju neželjeni nagli skokovi i padovi nivoa šećera u krvotoku.
IZVORI:

https://www.diabetes.co.uk/global-diabetes/diabetes-in-russia.html

https://www.peacehealth.org/southwest/services/diabetes-endocrine/diabetes/Pages/Care-in-English-and-Russian

https://schsite.ru/lechenie/travy-snizheniya-sahara-krovi

Pogledajte preparate iz naše ponude

2020-06-23T14:15:20+00:00

Leave A Comment