Duh i zdravlje, Fitoterapija, Korisni saveti za zdravlje, vesti, Zanimljivosti

Iskustvo nobelovca – Uz pomoć čage se izlečio od raka!

Sibirska čaga postala je posebno popularna nakon što je pomenuta u knjizi „Odeljenje za rak“ ruskog disidenta i nobelovca Aleksandra Solženjicina:

„Čovek često uništava i ruši prirodu i ne znajući da je možda srušio lek za mnoge bolesti, za spas života. Koliko je samo breza srušeno poslednjih godina širom naše zemlje? Upravo toliko je lekova uništeno, a da niko na to nije obratio pažnju“.
солжењицнSolženjicin je pisao o svom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage. Ispostavilo se da ljudi iz siromašnih sela Sibira skoro nikad ne obolevaju od karcinoma. Stanovnici ovih hladnih i nepristupačnih predela kuvaju čaj od čage, koji je za njih kao kafa na Balkanu. Ovaj napitak je moćan lek a po konzistenciji zapravo i podseća na tursku kafu. Napitak bi trebalo polako konzumirati u manjim gutljajima.

Čaga se bori protiv gotovo svih vrsta tumora zahvaljujući betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene ćelije a pritom ne oštećuje zdrave.

Sibirska gljiva prema rezultatima istraživanja ruskih naučnika vrlo efikasno deluje u ranim fazama protiv ginekoloških tumora, raka prostate, tumora pluća, želuca, slezine, mozga, kao i protiv leukemije, odnosno svih vrsta melanoma i limfoma. Korisna je i kao dodatak konvencionalnim sredstvima za hemoterapiju, jer ublažava nuspojave i jača imunitet.

Mora naglasiti da čaga ipak ne može da leči poodmakle stadijume onkoloških bolesti. Ova biljka sprečava pojavu malignih ćelija i možda može da uspori i eliminiše njihov razvoj u ranim fazama bolesti.

Prastari univerzalni lek ili pomodarstvo?

Gljiva čaga  može da se raste na stablima različitih vrsta drveća. Čaga koja raste na arišu – najpoznatijem listopadnom četinaru, poprima iz svog domaćina drugačija lekovita svojstva.  Čaga sa ariša je odlično sredstvo protiv prejakog znojenja obolelih od tuberkuloze. Pomaže  kod uznemiroenosti i nesanice. Ređe raste na stablu kedra i sibirske jele. U tom slučaju pomaže kod infektivnih bolesti, bronhitisa, prehlada, snižava povišenu temperaturu i olakšava disanje.

Sibirska kraljica bilja je i moćan adaptogen, što znači da pomaže organizmu da se prilagodi na novonastale uslove koje izaziva svakodnevni stres. Ne zaboravimo da je u modernim uslovima života upravo stres krivac za pojavu brojnih bolesti. Još su sovjetske vlasti  sportistima i kosmonautima savetovale upotrebu adaptogena za poboljšanje umnih i fizičkih sposobnosti. Ova sibirska gljiva je i biogeni stimulans.

Da ne bi ste pomislili  da je ova gljiva pomodarska lekovita biljka imajte u vidu da se čaga koristi hiljadama godina širom Evroazije a njena lekovitost dokumentovana je i u kineskoj knjizi staroj preko 2.000 godina, drevnoj farmakopeji Dalekog istoka.

чага

 GRANDAY CHAGA proactive kompleks sadrži u sebi čak tri različita pakovanja čaga ekstrakta radi postizanja što efikasnijeg dejstva!

 

Čaga sa kordicepsom i timijanom – 45 briketa

Svaka od komponenti zaustavlja patološke procese, jača imunitet i sprečava razvoj infekcija različite etiologije.

Čaga sa kordicepsom i timijanom - 45 briketa
Kordiceps (Cordyceps sinensis) čini jednu od komponenti čiji polisaharidi ispoljavaju snažno antikarcinomno dejstvo. Raste na 4000 m nadmorske visine tibetskih masiva. Polisaharidi kordicepsa stimulišu proizvodnju perforina koji blokira mutirane ćelije da se umnožavaju. Kordiceps pojačava visok nivo razmene materija u organizmu. Ovaj jedinstveni kompleks ima svojstvo snažnog imunostimulatora.
Timijan sadrži veliku količinu eteričnih ulja koja imaju antiupalno dejstvo. Smanjuje umor, povećava radnu sposobnost organizma i koristi se kao profilaksa u tretmanu protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Podržava funkcionalnost nervnog sistema u svim stresnim situacijama.

Sastav: Čaga gljiva, čaga ekstrakt, kordiceps ekstrakt i timijan

Način upotrebe: Jednu otopivu pastilu – briket Čage sa kordicepsom i timijanom preliti sa 200 ml. vrele vode i posle 5 do 7 min popiti. Piti ujutro pre jela.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene.

Čaga sa reiši gljivom i ekstraktom đumbira – 45 briketa

Čaga sa reiši gljivom i ekstraktom đumbira - 45 briketa
Reiši gliva u tradicionalnoj kineskoj medicini predstavlja beskonačni izvor energije. Naučno je dokazano da reiši pripada grupi biljaka adaptogena koji pomažu organizmu da se zaštiti od štetnih uticaja hemijskog zagađenja, radijacije i posledica promene klimatskih uslova.  Reiši gliva efikasno vrši detoksikaciju na nivou ćelije. Đumbir je biljka koja potiče iz južne Azije. Podstiče razmenu materije u organizmu i stimuliše imunološki odgovor. Takođe poboljšava stanje i funkciju gastrointestinalnog trakta.

Sastav: Čaga gljiva i čaga ekstrakt, reiši, đumbir

Način upotrebe: Jednu otopivu pastilu – briket Čage sa reiši i đumbirom preliti sa 200 ml. vrele vode i posle 5 do 7 min popiti. Piti u podne, pre jela.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene.

Čaga sa ekstraktom sibirske jele i lista breskve – 45 briketa

Čaga sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele - 45 briketaKombinacija Čage sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele je delotvorna antioksidantna zaštita organizma od uticaja slobodnih radikala. Sprečava prevremeno starenje ćelije, jača krvne sudove, poseduje antiupalno i antimikrobno delovanje. Lekovita svojstva sastojaka lista i cveta breskve opisuje u svom radu sredinom 10. veka poznati doktor i filozof dalekog istoka Ibn Sina (Avicena). On navodi da se upotrebom lista i cveta breskve mogu lečiti oboljenja poput mastopatija, mioma, endometroza… Danas se u Kini još uvek ceni sposobnost i isceliteljska vrednost ove biljke i poistovećuje sa blagotvornim dejstvom Žen-šena.
Sibirska jela (Abies Sibirica) se od davnina koristi u tradicionalnoj medicini Rusije kao sredstvo snažne odbranbene sposobnosti.
Sastav: Čaga gljiva i čaga ekstrakt, sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele.

Način upotrebe: Jednu otopivu pastilu – briket Čage sa ekstraktom lista breskve i Sibirske jele preliti sa 200 ml. vrele vode i posle 5 do 7 min popiti. Piti uveče, pre jela.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene.

Upotrebom čajeva od čage u značajnoj meri ćete olakšati vaše tegobe i učiniti da se dobro osećate a samim tim i da bolje funkcionišete u svakodnevnim aktivnostima. Ako se uzima pravilno kontraindikacija tvrde travari gotovo da i nema, osim u slučajevima individualne preosetljivosti.

 REGULIŠITE simptome, pojačajte imunitet i držite ZDRAVLjE POD KONTROLOM. 

RuLek

Ostavite odgovor