vesti

Дводневни семинар „Лековито биље Алтаја и Сибира у лечењу малигних обољења“

Руска школа фитотерапије у Београду

Лечење и превентива канцера лековитим биљем, патентирана метода Др. Корепанова.
*кратка биографија Др Корепанова

Удружење Апитокс , у сарадањи са Секцијом за традиционалну медицину СЛД и Центром за континуирану медицинску едукацију Accademia integrativa удружења Quanttes, организује предавње и јесењи семинар који ће се одржати у Октобру 2018. год. у Београду. Тема предавања је „Учешће у терапији и лековита својства имуномодулирајућег биља Алтаја и Сибира у третману малигних обољења“. Куриозитет представља долазак еминентног руског стручњака из области фитомедицине који ће у току тродневних предавања изнети нова научно-технолошка сазнања и вештине које се примењују у Русији у лечењу малигних обољења.
Eминентни руски стручњак из области фитомедицине у току тродневних предавања изнеће нова научно-технолошка сазнања и вештине које се примењују у Русији у лечењу малигних обољења. Др Сергеј Валеревич Корепанов доктор медицинских наука, онколог гинеколог, фитотерапеут један од најцењенијих стручњака,из ове области долази из алтајског града Барнаул, где више од 25 година води медицински центар „Алфит“. Предавања која држи су веома занимљива и привлаче велики број заинтересоване публике као и лекара који имају прилику да своја знања надограде, и да прате савремена достигнућа фитотерапеутских метода које се спроводе у Русији.
На Алтају се током лета оргранизују курсеви фитотерапије које води доктор Корепанов. Курсеви су акредитовани од стране Руског Министарства здравља. Током трајања курса, лекари из целе Русије и иностранства наставу проводе у областима алтајских планина изучавајући лековито биље „на терену“. Задњих година све веће интересовање показују лекари из Кине, Индије, Америке и других земаља.
Сарадња са Алтајским медицинским фитоцентром којим руководи др Сергеј Корепанов траје већ дуги низ година у оквиру консултација које се редовно одвијају између стручњака из Србије и Русије. Великом броју лекара а и пацијената из Србије помогле су саветодавне информације о употреби лековитог биља. Изузетно плодотворна сарадња у Србији одвија се преко компаније РуЛек РБФ д.о.о. из Београда.
Основна идеја организатора и предавача је да фитотерапију и фитомедицину представи у реалним оквирима свог деловања, покаже њихову применљивост и спојивост са традиционалним методама лечења онколошких обољења.
У оквиру предавања предвиђено је да председник Српске здравствене организације др сци. Миодраг Живковић из ХБО центра изнесе излагање о паралелној примени лековитог биља и терапији кисеоником у хипербаричним коморама. Др спец Зоран Николић, руководилац наставе у школи фитотерапије Центра за континуирану медицинску едукацију Accademia integrativa удружења Quanttes, акупунктуролог и фитотерапеут, дугогодишњи предавач на курсевима за апитерапеуте, указаће на могућност комбиновања различитих традиционалних метода лечења у оквиру комплексног приступа малигним обољењима. Др. спец Иван Радић имунолог изнеће детаље о истраживању својстава адаптогених медицинских гљива (Чага), Др Радић је учествовао у истраживачком пројекту на територији загађеној бомбардовањем осиромашеним уранијумом (Косово и Метохија).

Предавачи ће имати прилику да у оквиру предавања „изоштре слику“ о реалним могућностима алтајске, сибирске и генерално речено биљне лековите флоре када је реч о њиховој примени у лечењу. Предавања нису намењена само лекарима већ свима који имају жељу да сопствено знање из области фитотерапије подигну на виши ниво, сазнају како могу да заштите себе у смислу превентивног деловања настанка малигних обољења, сазнају више о групама ризика као и да добију информације из области примене лековитог биља када је болест већ у току.
Учесници предавања тј. семинара, на крају циклуса ће добити одговарајуће сертификате о учешћу на овом јединственом едукативном курсу од стране фитотерапеутског центра „Алфит“.
Предавања ће се одржати 20. и 21. Октобра у свечаној сали гимназије Архимед на Врачару ул. Љубостињска бр.2 и 23. Октобра у сали Српског Лекарског друштва у Београду, и намењена су свима који имају жељу да сопствено знање из области фитотерапије подигну на виши ниво, сазнају како могу да заштите себе у смислу превентивног деловања , сазнају више о групама ризика као и да добију информације из области примене лековитог биља када је болест већ у току.

Због великог интересовања, неопходно је благовремено ИЗВРШИТИ ПРИЈАВУ. За све детаљне информације о времену одржавања, котизацији и пријави обратите се Удружењу Апитокс на бројеве телефона 011/3290-953 063/3000-60 069/454-70-60 од 9 до 16 часова.

ПРОГРАМ дводневног семинара „Лековито биље Алтаја и Сибира у лечењу малигних обољења“
20.-21. октобра 2018 године, у Београду, Љубостинска 2, Врачар гимназија «Архимед».

Предавач из Русије: доктор медицинских наука, специјалиста онкологије, специјалиста гинекологије, доктор фитотерапије, професор Сергеј Валерјевић Корепанов, г. Барнаул, Алтајски крај, Русија
Програм семинара:

1. дан:Лековито биље и рак.
Предавачи: професор др спец Сергеј Валерјевић Корепанов ; др спец Иван Радић
10:00 – 15:00 часова са паузом од 30 минута.
Теме:
Опште информације о лековитом биљу Алтајске и Сибирске регије Руске Федерације.
Активни принципи, аутохтоне врсте.
Општи принципи употребе лековитог биља код онколошких болесника.
Лековито биље код различитих врста карцинома.
Случајеви из праксе.

2. дан:Лековито биље у лечењу и профилаксионколошких обољења у појединим случајевима.
Предавачи: професор др спец Сергеј Валерјевић Корепанов, др спец Миодраг Живковић, др Зоран Николић
Од 10 до 15:00 часова са паузом од 30 мин.
Теме:
Превентива рака уз помоћ простих природних средстава – 10 заповести против рака за здраве особе.
Препоруке онколошким болесницима.
Лечење канцера лековитим биљем.
Хемотерапија и лековито биље.
Превентива појаве рецедива обољења.
Организатор: Удружење љубитеља апитерапије и лековитог биља «Апитокс».
Генерални спонзор: компанија «РуЛек РБФ доо».
Котизација за 2 дана – за учеснике који предају пријаве до 15. октобра 9.000,00 динара после 15. октобра 18.000,00 динара.
Број места због специфичности простора је ограничен, молимо све заинтресоване да се пријаве на време.
За учеснике семинара обезбеђени су сертификати руског фитоцентра центра Алфит.

* сва права задржана уколико дође до промене редоследа излагања предавача

Ostavite odgovor