Duh i zdravlje, Fitoterapija, Korisni saveti za zdravlje, vesti, Zanimljivosti

Slavimo prvi dan proleća uz detoksifikaciju organizma!

Proleće je vreme za budjenje, obnavljanje i rast. Ritam našeg tela je povezan sa prirodom pa je ovo najbolji period za čišćenje i regeneraciju organizma.

Preko zime svesno ili nesvesno u sopstveni organizam ubacujemo štetne sastojke. Nedostatak svežih namirnica i preterano unošenje masne hrane prave naslage u našim crevima koje onemogućavaju pravino prerađivanje hrane i jedan su od razloga nedovoljne apsorbcije hranljivih sastojaka a posledice su gojaznost, pad imuniteta i generalno ugrožavanje zdravlja.

Veoma je važno prepoznati upozoravajuće signale hronične intoksikacije problemi sa kožom, alergije, oticanje nadimanje i druge probavne smetnje. Zbog faktora kao što su: toksini, fizička neaktivnost, nedostatak sunca, virusi, bakterije i slično čovekov organizam je zatrovan i neophodan mu je proces čišcenja- detoksikacija.

Proces čišćenja najbolje je da sprovodimo na prirodan način preko sveže hrane i biljnih preparata.

Cedjeni sokovi prepuni su dragocenih enzima, koji će obezbediti dodatnu energiju i pokrenuti životne procese kroz snadbevanje potrebnim vitaminima i mineralima. Proces detoksikacije se deli u 3 faze:

1! TOKSFAJTER LUX- čišćenje je najvažnije

Pojačate unos biljnih vlakana kako bi se temeljno očistila crevaTOKSFAJTER LUKS - prirodno i jednostavno čišćenje organizma.

Visokoefikasan biljni preparat koji ubrzava proces čišćenja, jer u svom sastavu pored velike koncentracije biljnih vlakana ima biljne fermente, probiotike, list bokvice i jabučni pektin što sve pomaže pri izbacivanju holesterola, vrši profilaksu gojaznosti, ateroskleroze i smanjuje osećaj gladi. Od propratnih mera za revitlizaciju izuzetno je bitan i boravak u prirodi (negativni joni povećavaju energiju i vitalnost ) kao i naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom (osim za srčane bolesnike).HEPATON-2 - poboljšava funkciju jetre

 

2!

U drugoj fazi detoksikacije ciljano se deluje na jetru preparatom HEPATON koji sa biljkom Salsola kolina pal stimuliše regeneraciju jetre i funkciju hepatocita. Uz HEPATON je preporučljivo koristiti i zeleno lisnato povrće naročito gorkastog ukusa (rukola, zelena salata, maslačak) koji su svi izvrsni čistači jetre.

3! – HIDRATACIJA!celebnaja čaga

Koristi se 1 kafena kašika 2 puta dnevno.

CELEBNAJA ČAGA, medicinska gljiva, poreklom iz dakekog Sibira, koja ima fantastičan efekat na celokupan organizam.

ČAGA preventivno deluje na pojavu raka pluća, jednjaka, želudca, jetre i gušterače, pojačava mikrocirkulaciju i čisti pluća. Efikasnost proizvoda je dokazana u Altajskom fitocentru „Alfit“.

 

 

ENERGIJA ALTAJA – Prirodno podizanje energetskog potencijala organizma

Pojačava opštu otpornost i energetski stimuliše organizam u uspešnoj borbi protiv infekcija. Pošto je izuzetan antioksidans pomaže organizmu da se izbori sa štetnim posledicaFITOSLIM - Pomaže u regulisanju telesne težinema oksidacije.

 

Treću, poslednju fazu čini sa hidratacijom i čišćenje bubrega gde se preko pojačanog izlučivanja vode izbacuju i toksini nagomilani u masnom tkivu i krvi. Preparat FITOSLIM sa ekstraktima medvedjeg groždja i kore krušine čisti urinarni sistem pritom delujući i protivupalno. Seme lana i kukuruzne svile smanjuju apetit što takodje deluje povoljno u ovom periodu.

 

Čajevi mogu da se pomešaju u iste šolje za čaj i mogu se popiti istovremeno.

 Preporuka lekarke iz Ruskog Biljnog Centra je da se na zdravlje ne misli samo sezonski ili kada su tegobe već prisutne nego da se tokom cele godine ono održava i neguje zdravlje kako bi upotrebu hemijskih sredstava sveli na minimum ili u potpunosti izbacili.

Univerzalni program detoksikacije ne postoji, zato se obratite lekarki iz Ruskog Biljnog Centra koja će sastaviti vaš, individualni program uz pomoć koga ćete bezbedno doći do željenih rezultata.

Iskoristite početak proleća i lepo vreme da se probudite iz zimskog sna! Poboljšajte svoje zdravlje i izgled uz pomoć prirodnih, biljnih preparata i promenite svoje loše

RuLek

Ostavite odgovor