Duh i zdravlje, Fitoterapija, Korisni saveti za zdravlje, vesti, Zanimljivosti

Curi vam nos? Boli vas glava? – Rešite se prehlade i gripa!

Bol u grlu, kašalj, curenje iz nosa i povišena temperatura su najčešći simptomi zbog kojih se ovih dana deca i odrasli obraćaju lekaru.

U pitanju su respiratorne infekcije koje u najvećem broju slučajeva izazivaju virusi, a koje se znatno češće javljaju početkom zime i u proleće jer im pogoduje nestabilno vreme i česte promene temperature vazduha.

Simptomi koji će se javiti u velikoj meri zavise od odbrambenih sposobnosti našeg tela. Kod blažih oblika bolesti javlja se kijavica, glavobolja, groznica, bolovi u mišićima, smanjen apetit, slabost i malaksalost. Kod osoba čiji je imunitet oslabljen usled hroničnih bolesti, umora, nepravilne ishrane ili stresa, može doći do razvoja komplikacija kao što su upala uha, sinusa, bronhitis i zapaljenje pluća. Neke od ovih komplikacija mogu biti pogubne po vaš organizam.

Pitali smo dr. Miletić iz Ruskog Biljnog Centra na koji način da zaštitimo sebe i najmilije od prehlade?

Najbolje rešenje u borbi protiv ovih infekcija je preventivno jačanje imuniteta. Savetujem da se u ovom vremenskom periodu unosi što veća količina tečnosti, vode i čajeva. Ishranu treba bazirati na voću i povrću, naročito onom koje je bogato C vitaminom (šipurak, limun, kupus, paprika, zeleno povrće, crna ribizla…). Veoma je važno redovno prati ruke i provetravati prostorije u kojima boravite. Poželjno je provoditi vreme na svežem vazduhu, uz adekvatnu garderobu u skladu sa vremenskim prilikama.

Najnovija istraživanja dokazuju da biljni preparati mogu imati povoljan uticaj na sprečavanje nastanka virusnih infekcija kao i na ozbiljnost i dužinu trajanja bolesti!Energija Altaja


Ruski čaj koji pojačava otpornost prema infekcijama, daje energiju i pomaže detoksikaciju organizma. Posebno se preporučuje kao zaštita u periodima akutnih virusnih infekcija disajnih puteva. Zahvaljujući bogatstvu biološki aktivnih biljnih sastojaka, ovaj preparat jača imunitet i sprečava nastanak i razvoj bolesti. Iz tog se razloga posebno savetuje deci, starijim osobama, osobama koje se oporavljaju nakon bolesti i koje su izložene povećanom umnom ili fizičkom naporu. 

Pomažu kod bolnog grla, kašlja i angine. Sadrže eukaliptus i propolis koji smanjuju upalu i bol u grlu, regenerišu sluzokožu i jačaju imunitet. Vitamin C ubrzava oporavak kod prehlade i gripa. Oriblete su prijatnog ukusa i preporučuju se deci i odraslim osobama kao zaštita od mogućih infekcija u zimskom perioduDeGRIPIN - Protiv gripa i virusnih infekcija.
Koristi se za prevenciju i kao pomoć u procesu ozdravljenja. Posebno se preporučuje deci u sezoni respiratornih infekcija kao i odraslima koji borave u kolektivima. Osim što deluje preventivno, ovaj fitokompleks olakšava tegobe kod već nastalog oboljenja kao i komplikacija koje se mogu razviti (bronhitis, laringitis, upala pluća).
PULMOKLINZ - lekovito bilje protiv bolesti pluća
Fitokompleks PULMOKLINZ 

Deluje blagotvorno kod bronhitisa i upale pluća. Sadrži vitamine A i C koji u kombinaciji sa biljnim sastojcima jačaju organe za disanje. Pulmoklinz stimuliše imunitet, deluje protivupalno i olakšava iskašljavanje. Pomaže kod simptoma alergija i kao pomoć u odvikavanju od pušenja.
IVLAKSIN - lekoviti fitokompleks protiv svih upala
Fitokompleks IVLAKSIN

Sprečava upalne procese i deluje protiv prehlade i gripa. U sebi ima ekstrakt kore vrbe koja umiruje bolove, groznicu i pomaže izlučivanje štetnih materija iz organizma. Vranilovka deluje protiv zapaljenja disajnih puteva a kopriva i troskot olakšavaju izbacivanje sluzi iz pluća. Ivlaksin ima blagotvoran uticaj i kod gastritisa, zapaljenja besike, creva, žucne kese  i drugih upala. Mogu ga koristiti i deca.

Upotrebom čajeva fitokolpleksa, biljnih mešavina i dodataka ishrani u značajnoj meri ćete olakšati vaše tegobe ili spečiti pad imunog sistema i prehladu. Učinite da se dobro osećate a samim tim i da bolje funkcionišete u svakodnevnim aktivnostima. 

 REGULIŠITE simptome, pojačajte imunitet i držite ZDRAVLjE POD KONTROLOM. 

RuLek

Ostavite odgovor